hur man kan förbättra din hälsa

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-14
Hälsosam livsstil är en bred vana som kan beröra alla aspekter av din existens. Äta rätt, träna ljud hygien och motion kan förlänga ditt liv, förbättra din totala vitalitet, avvärja sjukdom och förbättra din kognitiva förmåga. Följ dessa steg för att börja leva en hälsosam livsstil
1.
Ät minst fem portioner frukt och grönsaker per dag. Blanda upp det-håll favoriter på sidan och hitta sätt smakrika recept som innehåller grönsaker.
2.
Motion i minst 30 minuter, minst fem gånger i veckan. Motion behöver inte vara en knepig uppgift. Det kan vara roligt, och det kan innebära intressen någon. Spela Frisbee med ett husdjur, hastighet gå runt ett köpcentrum medan fönster shopping eller ta en lång vandring för att ta naturbilder.
3.
Rök inte. Det är ingen hemlighet att rökning är en osund vana i varenda sätt. Om du redan röker, dra nytta av de många behandlingsalternativ nu tillgängliga för nix sitt missbruk.
4.
bibehålla en hälsosam vikt. Alla har olika ämnesomsättning och genetik, men den perfekta kombinationen av motion och sunda matvanor kan hålla vem som helst hälsosam vikt. Ta en titt på resurserna på den här sidan, nedanför. Det har en enkel att följa höjd /vikt-ranson diagram. Använd dessa siffror att veta var ditt behov av att få din vikt.
5.
Ta ett multivitaminpreparat varje dag. Detta är viktigt för alla, från barn till tonåringar till äldre. Det finns många att välja på, några med extra järn och protein för vegetarianer, några med extra kalcium för äldre kvinnor och mycket mer. Vitaminer behöver inte vara komplicerat, men inte heller du har att spendera en massa pengar. Multivitaminer är ganska generiska i vad de innehåller. Bara att gå till ditt lokala apotek eller Trader Joe's marknad och plocka fram en flaska-you'll se mäns och kvinnors multivitamin. Gå med vad du behöver-också veta att kvinnans vitamin är oftast bara bulk upp med kalcium
6
Tvätta händerna hela tiden. . . Lär barnen friska handtvätt praxis. Har antibakteriell tvål rikligt vid varje handfat, och undvika att bakterier sprids.
7.
Vila mycket. Alla behöver vila och under perioder med låg-stress. Detta gäller för vuxna och barn. Gör inte scheman så hektiskt att det inte finns tid för några raster.


Previous:nothing Next:Hur man använder en biliblanket för barn gulsot

Relaterade artiklar


 • hur man gör ett träd familj hälsa
 • hur man kan bryta den onda cirkeln svampinfektion
 • hur ska macho
 • hur man hanterar ett barns högt kolesterolvärde
 • hur man svälja ett piller
 • hur man kan öka livslängden
 • hur gå ner i vikt av polycystiskt ovariesyndrom
 • hur man förhindrar inflammation i lilla bäckenet
 • hur man använder näsdroppar
 • hur man spola ut ett barns ögon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com