hur man kan hjälpa människor som skär sig

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-28
Skär eller skadar sig själv, är en form av själv stympning där personen använder ett vasst föremål för att skära sig själva till den grad av blödningar. Detta är oftare ses i tonåring flickor, men kan manifesteras i män och kvinnor i alla åldrar och bakgrunder
1.
Känner några av anledningarna till att människor skär sig själva. Det är en metod att hantera, och är ibland, men inte alltid, som utlöstes av barndomen missbruk. Människor som skär sig ofta hade dåliga förebilder i att hantera stressande känslor som de var mogna, så de kämpar för att veta hur de ska stå.
2.
Lära sig att skära är inte en misslyckad självmordsförsök försök, inte heller ett få uppmärksamhet manöver. De flesta som skär att göra stora ansträngningar att dölja det faktum, inte vinna uppmärksamhet från den. Styckning är ett val, och slutar det med att lära sig att bättre hantera är ett val också. Det är ingens fel.
3.
Förstå vad som motiverar en person att klippa sig. De är lätta att känslomässigt överväldigad, och de vet inte hur man ska klara. Cutting frigör endorfiner, som snabbt lugna sina känslor till en nivå de kan hantera. Ofta mår dåligt över det efteråt, vilket får dem att dölja skärsår och ärr med långärmade tröjor.
4.
Söka professionell hjälp. Om personen är en vän i skolan, kanske du vill prata med din studievägledare eller skolsköterska. Om personen är ditt barn, rådfråga din läkare om var att gå för att få hjälp. Förstå att styckningen beteende är deras sätt att hantera livet, och du måste hjälpa dem att lära sig bättre sätt att hantera sina känslor.
5.
Visa empati och kärlek till den person genom att fråga hur de gör. Människor som skär brukar undvika ämnet och vill inte prata om det, men låtsas att du inte märker kommer inte att hjälpa dem. Det kommer inte bli lätt, men erkänna problemet och uppmuntra dem att söka hjälp är det mest kärleksfulla du kan göra för dem.


Previous:nothing Next:hur man ger en intramuskulär injektion

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en menskopp
 • hur man eliminerar stress
 • hur man kan kontrollera om en bariatric kirurg rekord
 • hur man kan hjälpa ett barn handskas med tragedi
 • hur man håller näsgångarna rena
 • Hur identifiera mononukleos
 • hur man hittar paraben-fria solskydd
 • hur man hittar paraben-fri tvål
 • hur man väljer att göra kirurgi för viktminskning
 • hur man avgör blodgrupp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com