hur man ska behandla korioamnionit

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-23
Korioamnionit är en potentiellt livshotande infektion som påverkar både mor och barn, både före och efter födseln. Lämplig medicinsk behandling är nödvändig, helst innan barnet är fött för att minska risken för sekundära infektioner eller andra komplikationer. Om du har feber eller tachychardia (en alltför snabb hjärtrytm), är det viktigt att ha en läkare test för infektion. Läs vidare om hur man kan behandla korioamnionit

Du behöver:
humor
. Lite sunt förnuft.
Lite tid.
Nästan inga problem.


1.
Testa mor för onormala koloniseringen av bakterier i urogenitalsystemet för att identifiera smittan. Om bakterien är närvarande mamman måste förskrivas antibiotika, som vanligtvis tas intravenöst. Organismer som normalt finns i modern tenderar att vara ansvarig för denna sjukdom, dessa inkluderar E. coli och grupp B streptokocker
2
Utför ett fostervattensprov för att testa fostervatten för närvaro. . av bakterier. Om fostersäcken är spruckna och innehåller bakterierna mamman kan vara infekterade genom hennes blod. Det kan också tillåta bakterien att infektera livmodern. Om bakterier finns i fostervattnet barnet sannolikt ges penicillin.
3.
Påskynda leverans om möjligt minska risken för ytterligare komplikationer eller om livet i antingen barnet eller mamma är i fara. För att minska risken för infektion ett amnioinfusion kan göras under förlossningen, om membranet vävnaden spruckit över sex timmar innan.
4.
Håll mor på en IV linje av antibiotika och vätska i flera dagar. Hon bör hållas under noggrann uppsikt, och alla infekterade sår måste dräneras. Både mor och barn bör hållas på antibiotika tills de lämnar sjukhuset.
5.
Återgå till tentor regelbundet efter att ha lämnat sjukhuset på grund av risken för komplikationer. Barnet bör övervakas också, dödligheten är hög för barn som har upplevt tidig debut av infektionen och kan behöva ytterligare behandling. Män har en högre riskfaktor för korioamnionit.


Previous:nothing Next:Hur identifiera anencefali

Relaterade artiklar


 • hur man rengör ludd naveln
 • hur kartlägga en menstruationscykel
 • hur man lär sig om biceps brachii
 • hur man kan hjälpa en äldre med minnesförlust
 • hur man känner igen symptom på infektion i urinblåsan
 • Hur man avgör om knä bandet kirurgi är rätt för dig
 • hur man ska behandla ett barns hud knän
 • hur man gör hemmagjord hand sanitzer
 • hur man hittar kirurgi för viktminskning resurser
 • hur man hanterar ett barns cancerdiagnos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com