Hur identifiera trast

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-30
Trast är en svampinfektion vanligast hos barn, äldre och andra personer med nedsatt immunförsvar. Det kan också uppstå under en runda behandling av antibiotika eller inhalerade steroider. Överväxt av jästsvampen Candida, känns igen på den vita lurviga fläckar på tungan och i munnen. Läs vidare för att läsa mer om hur att diagnostisera torsk

Du behöver:. .
Föreskrifter för läkemedel mot svampinfektion medicin

Diagnostisera Thrush hos spädbarn eller barn


1.
Leta efter den karakteristiska vita fläckar inuti ett barns mun. Eftersom torsk kan se ut som mjölk ostmassa kan det ibland förbises hos barn. Men om du försöker torka bort fläckar, kommer huden under är röd, råa och ibland till och med blöda.
2.
Se upp för en olycklig bebis som vägrar att amma eller suga på en flaska. Eftersom torsk kan vara smärtsamt, kommer barn försöker ofta att undvika att suga eller att äta, och ibland även uppvisa ökade gassiness.
3.
Håll utkik efter en karakteristisk smärtsam blöjeksem som också är förknippad med trast. Samma överväxt av jästsvamp som orsakar de vita fläckar i munnen kan orsaka en svampinfektion. Utslagen är ofta röda, kliande, upphöjda och ojämna, och ser mycket annorlunda än en typisk blöjeksem.

Diagnostisera Thrush i New Mödrar


1.
Uppmärksam till nya och ovanliga smärta vid amning. Mödrar som upplever sveda, klåda eller skytte smärta i bröstet eller bröstvårtan tillsammans med ljust rosa eller flagnande hud kan ha trast.
2.
Diagnostisera symtom på en vaginal svampinfektion, som ofta åtfölja trast.
3.
Be din läkare att ta en kultur av bröstmjölken. Även förekomsten av jäst i mjölken inte är en definitiv indikator på svampinfektion, en positiv kultur utöver närvaro av jäst i ett urinprov är en ganska tillförlitlig diagnos.

Behandla och Hantera Thrush


1.
Använd en föreskriven aktuell orala svampinfektion medicin, som nystatin, direkt på trasten plåster i munnen. Medicineringen kommer i flytande form för barn och spädbarn och finns som en sugtablett för vuxna. Vissa vuxna kommer att behöva ta ett läkemedel mot svampinfektion piller utöver utvärtes läkemedel.
2.
Applicera utvärtes mot svamp salvor till blöja utslag eller drabbats bröstvårtor. Vissa mediciner är tillgängliga över disk, medan andra är tillgängliga genom recept. Det är bäst att kolla med din läkare innan du använder ett läkemedel, för att använda den som är mest effektiva för dig och ditt barn.
3.
Behandla jäst infektioner med en över- the-counter rättsmedel. Men eftersom vissa stammar av jäst är resistenta mot vissa läkemedel, kan du tala med din läkare om en mer kraftfull receptbelagd medicin om over-the-counter man inte verkar fungera.
4.
Rengör flaskor och nappar ofta i mycket varmt vatten och tvätta och torka dina bröstvårtor efter amning. Likaså, om den drabbade personen bär tandprotes bör de rengöras noggrant och ofta.

Tips och varningar


 • Det är viktigt att tillämpa utvärtes läkemedel regelbundet sedan jäst replikerar extremt snabbt.


 • Previous:nothing Next:Hur identifiera rosa öga

  Relaterade artiklar


 • hur man kan övervinna amning misslyckande
 • hur man använder en bärbar TENS-apparat på arbetskraft
 • Hur identifiera mononukleos
 • hur man beter sig i en läkarmottagning
 • hur man startar dagen på rätt
 • hur man undviker farliga läkemedelsinteraktioner
 • hur man väljer en läkare
 • hur man hittar en grupp i Anonyma Alkoholister
 • hur man arbetar steg tre i AA
 • hur man levererar en futtig sätesbjudning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com