Hur man känner igen kolik symtom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-27
Man uppskattar att så många som en av fem barn lider av kolik. Ordet används för att beskriva en mängd olika symptom som förekommer i unga spädbarn, som kännetecknas av långa perioder av annars oförklarliga gråta. Föräldrar till barn med kolik känner sig ofta överväldigade och hjälplös inför sitt barns obehag och högljudd klagan. Det är viktigare för föräldrarna att känna igen symptomen, för att diskutera behandling och hantering med sina barns barnläkare. Läs vidare om hur man känner igen kolik symtom.
1.
Beräkna ålder barnet, med tanke på att åldern för tidigt födda barn baseras på den beräknade förfallodagen, inte födelsedatum. Kolik symptom börjar vanligen vid cirka tre veckors ålder, topp vid två månader gammal och börjar avta vid ungefär fyra månader.
2.
Urskilja om det finns en rimlig förklaring till ditt barns kinkighet såsom hunger eller uppenbara tecken på skada. Till skillnad från de flesta barn, som gråter för att ange ett specifikt behov, kolik bebisar gråter för lång tid, till synes utan anledning.
3.
Känna igen mönster i gråt episoder. Långa perioder av otröstlig gråt som alltid inträffar på samma gång (er) på dygnet, speciellt direkt efter utfodring eller i skymningen, är en indikator på kolik.
4.
Observera om ditt barn verkar vara rastlös eller stryk runt och verkar ha ont i magen. En baby som tar hennes knän upp mot hennes spända mage och flyttar runt oroligt uppvisar klassiska symptom på kolik.
5.
tillkännagivande om den gråtande stava stannar precis efter ditt barn har en avföring, burps eller passerar gas, eftersom detta är mycket vanligt i fall av kolik. Det är också troligt att han kommer sova gott när episoden har passerat.

Undvik Orsaker Kolik


1.
Undersöka om det finns en möjlighet på laktosintolerans. Laktos är den sockerart som finns i komjölk, bröstmjölk och den vanligaste typerna av formel. Mag-system för barn som är laktosintoleranta kan inte bryta ner socker, orsakar en mycket hög gassiness och allmänna buken ångest.
2.
Undvik att mata bebisen komjölk eller biprodukter därav. Vissa kolik barn är särskilt känsliga för proteiner som finns i komjölk. Spädbarn under 12 månaders ålder är inte meningen att förtära komjölk, men många formler innehåller proteinet. Det kan också föras vidare till barnet om en ammande mamma äter mejeriprodukter på en regelbunden basis.
3.
Se till att ditt barn inte svälja stora mängder luft. Spädbarn svälja luftbubblor både när utfodring och grät. I många fall kan vinden fastna i tarmarna, som orsakar kramper och smärta i samband med kolik.

Tips och varningar


 • Kolik fortsätter att vara lite av ett medicinskt mysterium. Som alltid har ditt barn utvärderats fullt ut för att utesluta andra orsaker till hans symtom innan den stannar på en diagnos av kolik.


 • Previous:nothing Next:Hur man använder en sängvätning larm

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar andnöd i en baby
 • hur man ska behandla Coxsackie
 • hur man kan stoppa möjliggör en alkoholist
 • hur du döljer en baksmälla
 • hur man handskas med tidig förlossning
 • att leda ett hälsosamt liv
 • hur man ger avlastning
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man ska värdera medicinska webbplatser
 • hur man kan stoppa barn från att bita sin naglar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com