Hur man känner igen när man bör söka medicinsk vård för en öronvärk

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-26
Öron värk är ganska vanligt, särskilt under kalla och allergi säsong. De flesta öra värker spontant händelser som, trots smärtsamt och obehagligt, kommer att lösa med rätt hembehandling. Men för att förhindra pågående komplikationer är det viktigt att erkänna de gånger när en öronvärk kräver läkarvård. Läs vidare om hur man känner igen när man bör söka medicinsk vård för en öronvärk

Du behöver:. .
Over-the-counter smärtstillande
Varmt /kallt komprimerar.


1.
Sök läkarvård omedelbart om en öronvärk åtföljs av en mycket svår huvudvärk, hög feber eller en stel nacke. Oförmågan att röra hakan mot bröstet på grund av svullnad eller smärta kan vara ett tecken på en ytterligare sjukdom eller en komplikation som behöver ses över. Även om många människor känner igen och använda hakan mot bröstkorgen test för barn, det är lika relevant för vuxna.
2.
Sökte hjälp på akuten när en öronvärk orsakas av ett objekt förs in i hörselgången. Ta inte bort några föremål som kunde vara kvar i hörselgången. Istället låter de medicinska professionella titta på den och besluta om den säkraste metoden för borttagning.
3.
Ge första behandling hemma och se om det lindrar öronvärk. Det innefattar sådana saker som att ta en over-the-counter smärtstillande medel, med en varm eller kall kompress på det drabbade örat, och ändrar position för att minska eventuella tryck på örat. Ring läkare om hembehandling inte tycks ge någon lättnad inom en dag eller om ett barn med öronvärk är otröstlig efter alla dina ansträngningar.
4.
Kontakta din vårdgivare om en mild öronvärk har pågått under mer än två dagar eller en allvarlig öronvärk har pågått under mer än några timmar. Smärta som orsakar tårar eller öra drar på barn bör betraktas som måttlig till svår. Alla typer av smärta som är en del av en konstellation av symtom som feber, kräkningar, yrsel eller en allmän känsla av obehag förtjänar läkarvård.
5.
Gå för en kontroll om du märker hörsel förlust, särskilt om det föregicks av en kraftig smärta och en plötslig lättnad av trycket i det drabbade örat. I samband med dränering från örat (vanligen blodig, **** vätska), kan detta innebära att den drabbade trumhinnan har spruckit. Även om öronvärk avtar efter en del av trycket är lättad, kommer det att finnas ett hål i trumhinnan som kan behöva antibiotikabehandling.

Tips och varningar


 • Håll utkik efter en smärtsam, svullnad hårt bakom örat, eftersom detta kan tyda på att en infektion spridit sig till mastoideus ben, ett tillstånd som behöver behandlas omedelbart och aggressivt.


 • Previous:nothing Next:Hur man använder en luskam

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en Anonyma Alkoholister möte i New York City
 • hur man väljer en effekt bar
 • hur man minimerar ärr
 • hur du avslutar en vana efter ett återfall
 • hur man överlever två veckors vänta
 • hur man hittar en Tourettes syndrom grupp stöd
 • hur man förbereder barnet för en läkare besök
 • hur man hanterar tonåringar sömnlöshet
 • hur man kan förebygga fosterskador
 • hur man hittar paraben-fria hårvårdsprodukter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com