hur att hålla sig frisk efter 50

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-01
Hälsofrågor efter 50 är lätt med rätt tester och en god relation med din läkare. Förebyggande åtgärder, bra kost och motion är några ställen att börja resan till god hälsa i din femtiotalet och framåt

Förebyggande


1.
Upprätthålla en hälsosam kroppsvikt. Människor som är betydligt överviktiga kan ofta minska sin risk för typ 2-diabetes, artros och gallblåsa sjukdom genom att förlora 5 till 15 procent av kroppsvikten.
2.
Sluta röka. Cigarett rökning dödar mer än 400. 000 amerikaner, spelar en roll i cancer, hjärtsjukdomar och lungsjukdomar, och står för 50 $ miljarder sjukvård kostnader varje år.
3.
Ät alkohol. Om du dricker rekommenderar USDA riktlinjer som begränsar dagligt intag av alkohol till 1 drink för kvinnor och 2 män.
4.
Få ditt blodtryck kontrolleras varje 2 år. Blodtrycket är normalt en del av varje rutin kontor besöka eller check-up.
5.
Schema vaccinationer. Skaffa en årlig influensa vaccin, en lunginflammation vaccin före 65 års ålder med en booster var 5 till 10 år samt en stelkrampsförstärkare vart tionde år. Vattkoppor, påssjuka, mässling och röda hund bör ges om personer över 50 har aldrig haft sjukdomen. Vissa vuxna bör också överväga att hepatit B-vaccin.
6.
Ta ett multivitaminpreparat varje dag. För kvinnor väljer en som har 400 enheter av vitamin D som hjälper kalciumabsorptionen tillsammans med 1200 till 1500 milligram dagligen kalciumtillägg.

Test


1.
Få screening för prostatacancer. American Cancer Society och den amerikanska Urologiska Föreningen förespråkar ett PSA-test tillsammans med en digital rektal undersökning början vid 50 års ålder eller tidigare för män som löper förhöjd risk.
2.
Ha en kolon cancer test. Börja tjocktarmscancer visningar vid 50 års ålder har en årlig ockult blod i avföringen test, som kan avslöja spår av blod som kan vara ett tecken på cancer.
3.
Leta efter hudcancer. American Cancer Society rekommenderar att alla över 40 år har en årlig undersökning av huden som utförs av en hudläkare eller annan läkare utbildade i att identifiera hudcancer.
4.
Skaffa en mammografi. American Cancer Society föreslår regelbunden screening varje 1 till 2 år för alla kvinnor över 40. Dessutom är de flesta experter rekommenderar en årlig klinisk bröst och en månatlig bröst själv tentamen.
5.
Schemalägg ett bentätheten test. The National Osteoporosis Foundation rekommenderar att alla kvinnor 65 år eller äldre postmenopausala kvinnor som har en eller flera riskfaktorer och alla postmenopausala kvinnor som nyligen har haft en fraktur screenas för osteoporos.

Tips och varningar


 • Dessa vid förhöjd risk för prostatacancer är: Afrika Amerika män, män med hereditet för prostatacancer och veteraner som utsätts för Agent Orange.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla epiglottit

  Relaterade artiklar


 • hur man vet riskerna med kirurgi för viktminskning
 • Hur du tar triamterenew / HCTZ
 • Hur identifiera trast
 • hur man hittar ett centrum drog Rehab för vuxna
 • hur du ändrar din sovande mönster och ändra i tidszonen
 • hur man känner sig yngre
 • hur ska macho
 • hur man ökar barns IQ
 • Så för att lindra menstruationskramper naturligt
 • hur kan man få ett friskt barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com