hur man behandlar och identifiera metatarsus adductus (i-toeing, duvor tårna)

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-25
Identifiera och behandla metatarsus adductus är ibland svårt på grund av olika svårighetsgrader av deformitet. En mild fall kan behöva någon behandling alls. Både måttlig och svår fall kommer att behöva behandling av en professionell

Du behöver:. .
En mycket bra ortoped
.
en stödgrupp (on-line eller på annat sätt).
internet.


1.
Under graviditet kan ett foster sonogram diagnostisera klumpfot eller mellanfoten adductus. Eftersom båda dessa villkor liknar under graviditeten är det svårt att vara säker förrän barnet är fött. Ofta perinatologist kommer att föreslå ytterligare testning och ett andra utlåtande.
2.
Få dina andra yttrande från en kvalificerad perinatologist, inte din OBGYN.
3.

Om din andra utlåtande bekräftar det första yttrandet, utbilda dig. Delta i "yahoo. news gruppen nosurgery4clubfoot" och läsa vad andra föräldrar har att säga. Kanske du inte vet vad man ska fråga, men åtminstone kommer du läsa och se du inte är ensam och att ditt barn kommer att återhämta sig att leva ett normalt friskt liv.
4.
Hitta en Ponseti certifierad Dr inte går till någon annan ortoped för ett samråd innan barnet är fött. Ponseti certifierade läkare är utbildade för att behandla klumpfot och MTA (metatarsus adductus) utan operation, genom en rad gjutning och antingen skor på en bar eller hängslen. (Du kan be gruppen Yahoo stöd för hjälp att hitta en doc. I ditt område)
5.
När bebisen är född, njut honom eller henne för de tre första veckorna utan besök till någon läkare om fötterna. Efter tre veckor bör du se din Ponseti legitimerad läkare för sin åsikt. Det kan mycket väl vara annorlunda än när du först ha samrått honom /henne prenatalt.
6.
En ledtråd som ditt barn kan faktiskt ha mellanfoten adductus är att hans /hennes fötter kommer att vara " njure "formad, snarare än rakt. En annan ledtråd kan vara att barnet står på hans /hennes anklar istället för platta foten. Foten bör vara lite flexibel. Om inte, kan ditt barn faktiskt har klumpfot. Du bör dock veta att en klumpfot också kan vara flexibla.
7.
Om ditt barn har diagnostiserats med en mild "MTA", förmodligen inget mer än enkla sträckor och övningar kommer att rekommenderas.
8.

Måttlig /Mild MTA Diagnos:
antagligen bara öppen sista skor på en bar kommer att rekommenderas. Ibland gjutningen kommer att rekommenderas
9
Svår MTA Diagnos:. .
Gjutning och öppna senast skor på en bar kommer att rekommenderas. (Kom ihåg, det är alltid bättre att behandla över än under behandla återfall kan förekomma)
10.
Om du är intresserad av att läsa vår historia med MTA och Clubfeet, besök: http://www. squidoo. com/MTACLUBFOOT

tips och varningar


 • Mellanfötterna Adductus är en medfödd missbildning som orsakas av fosterställning i livmodern. Var din baby sätesbjudning?
 • Klumpfot är en medfödd missbildning, inte tros vara orsakade av fosterställning. Har du en historia av klumpfot i familjen?
 • Dr Ponseti forskning: truly_clubfoot. tripod. com /PonsetiBook. pdf
 • Om du inte är nöjd med någon läkare, vänligen söka en andra åsikt. Mellanfötterna Adductus och Klumpfot bäst behandlas före 1 års ålder.


 • Previous:nothing Next:hur man ska förstå preventivmedel

  Relaterade artiklar


 • hur man avvänja dig från koffein
 • Hur man avgör om knä bandet kirurgi är rätt för dig
 • hur man identifierar difteri effekter vaccin sida
 • hur man tar reda på mer om gastrocnemius
 • hur man känner igen tecken på depression hos tonåringar
 • Hur får man en säker tatuering
 • hur man förbereder för förlossningen
 • hur man berättar när ägglossningen inträffar
 • hur man undviker baby blues
 • hur man hanterar premenstruell dysfori
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com