hur man diagnostisera ringorm hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-30
Trots klang av dess namn, är ringorm faktiskt en svampinfektion i huden. Hos barn Det uppträder vanligen i hårbotten, mage eller rygg, men det kan också hittas på fötterna och i ljumskarna. När finns i dessa områden är det känt som "fotsvamp" eller "Jock kliar. " Den mycket igenkännliga runda, fjällande röd fläck är mycket kliande, mycket smittsam och relativt enkel att diagnostisera. Läs vidare för att läsa mer om hur att diagnostisera ringorm hos barn

Du behöver:.
Tejp
. Träbåtar stick.

Diagnostisera Ringorm


1.
Leta efter de karakteristiska ringformade utslag i barnens hud. Det börjar som en liten, fjällande patch som, vilket lesionen börjar läka, kommer att se ut som en fullträff med frisk hud inringat av röda, kliande och inflammerad hud.
2.

granska alla kliande fläckar på ditt barns hårbotten, letar speciellt för en liten öm som är finne-liknande utseende. Då infektionen fortsätter kommer hår i det drabbade området faller ofta ut.
3.
Exponera arealerna i fråga för ultraviolett ljus. Ofta en ringorm smitta kommer att lysa under de ultravioletta strålarna.
4.
Ta med barnen till doktorn för att få området tittat på och kultiverade. Det finns många hudåkommor, såsom olika typer av eksem och pityriasis rosea som ofta kan misstas för ringorm så det är viktigt att diagnostisera ditt barns hud infektion korrekt.
5.
Kontrollera dina djur om du misstänker att någon i familjen har ringorm. Infektionen kan överföras till och med hundar och katter. Om dina barn är nära ditt husdjur, det är inte osannolikt att de också kommer att påverkas.

Behandla Ringorm


1.
Bekräfta med en läkare att infektionen är faktiskt ringorm innan någon typ av behandling.
2.
Bestäm, med din läkares hjälp, om en skalp eller spik infektion måste behandlas med en oral anti-svamp medicin .
3.
Applicera ett läkemedel mot svampinfektion kräm utvärtes infektioner finns på huden än hårbotten.
4.
schamponera håret med en selen svavelväte som innehåller schampo.
5.
äta mat med hög beta-karoten, som morötter, som betakaroten hjälper till att hålla hud och naglar frisk.

Förhindra Ringorm


1.
Undvik kontakt med människor eller husdjur vet har det ringorm smitta och undvika att dela linne eller sportutrustning. Alla kläder som kan ha kommit i kontakt ska tvättas med en fungicid tvål.
2.
Torka dig själv så grundligt som möjligt efter bad och låter huden torka helt innan du sätter på löst sittande kläder. Om du är i en varm, fuktig miljö, till exempel ett omklädningsrum, anser torka huden med en hårtork efter handdukstorkning av.
3.
Ta på strumpor innan några andra kläder, om du har fotsvamp, att undvika att sprida svampen till andra områden av kroppen.

tips och varningar


 • Många föräldrar börjar behandla ringorm med steroider, vilket kan ändra utseendet på utslagen. Se till att du har möjlighet att beskriva de första utslag till din barnläkare.


 • Previous:nothing Next:Hur identifiera trast

  Relaterade artiklar


 • Konsten att intervjua en gynekolog
 • Hur du tar amoxicillin / kalium klavulanat
 • hur dra nytta av sällskapsdjur
 • hur man hittar en ent läkare
 • hur man ger avlastning
 • Hur man känner igen vertigo
 • hur man förhindrar barns solbränna
 • hur man talar till en farmaceut
 • hur man kan förstå den sorg processen
 • hur man lär sig om biceps brachii
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com