hur man förhindrar barns solbränna

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-28
Det är ingen tvekan om att solbränna är smärtsamt. Som förälder, för att försöka lugna ett barns solbränna åtföljs ofta av oro för vad en permanent skada kunde ha gjorts för att ditt barns hud. Om man tar försiktighetsåtgärder för att förhindra barns solbränna kan spara lite smärta och en hel del bekymmer. Läs vidare om hur man kan förebygga barns solbränna

Du behöver:.
Lös bomull kläder
Solskydd, SPF 15 eller högre.
Hattar.

förhindra att barn är bränt sig med solkräm


1.
Köp en solskyddsmedel med solskyddsfaktor (SPF) på 15 eller högre, ingen Oavsett vad ditt barns hudfärg. SPF skyddar ditt barn från skadliga strålar solen, som inte diskriminerar mellan ett barn som brinner lätt eller någon som brun.
2.
Applicera solskydd ungefär en halvtimme innan du skickar ditt barn utanför. Använd så mycket solskyddsmedel som krävs för att helt täcka ditt barns hud, och glöm inte om utsatta områden som spetsen på hans öron eller nacken.
3.
Re -tillämpa solskyddsmedel ofta, minst var tredje timme, eller tidigare om ditt barn är simning eller svettas hårt. Se också till att fortsätta att tillämpa solskyddsmedel att hela hennes kropp, även om hon kommer att bära en tröja eller shorts efter bad. Tunn och våta tyger möjliggöra mindre solskydd än flesta tror, och måste användas tillsammans med andra åtgärder solbränna förebyggande.
4.
Byt solskyddsmedel årligen. De aktiva ingredienserna försämras över tiden, så förra årets solkräm är inte alls lika effektiv som den var när den först köptes.

Förhindra att barn är bränt sig med andra alternativ


1.
Täck spädbarn och småbarn noggrant. Barn yngre än två år gamla är särskilt känsliga för solbränna, eftersom deras hud är mer känslig. Se till att de bär lätta kläder eller ha ett tyg barriär mellan deras barnvagnar och solen.
2.
Anställ användningen av hattar. Hattar som ger skugga för nacke och ansikte är särskilt användbara skydda mot solbränna. Tänk att köpa safari hattar eller kepsar som har en hals drapera inbyggd
3.
Undvik att spela utomhus under solens rusningstid. Timmarna varierar beroende på var du bor, men det är en ganska bra chans att om du undviker att vara ute under den varmaste tiden på dagen, kommer du att ha undgått den mest skadliga strålar.
4.

Ta fram ett nytt fräknar på allvar. Medan vissa barn är alltid täckt av fräknar, om ditt barn har utvecklat en strid ström av nya, kan det vara ett tecken på att han får för mycket sol. Fräknar är faktiskt ett tecken på solskadad hud.
5.
Kom ihåg att vidta försiktighetsåtgärder på vintern också. När solljuset reflekteras på snön, kan det orsaka en solbränna lika allvarligt som den som orsakas av den varma sommarsolen.

Tips och varningar


 • Den senaste forskningen visar att PABA (para-Aminobensoesyrans-syra) som innehåller solskyddsmedel är säkra att användas på barn. Men om ditt barn är känsliga för allergier, leta efter en parfym-och doft-fri produkt.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla barns illamående

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en giftfri desinfektionsmedel
 • hur du tar bort ett varv band efter operationen
 • hur skärmen för medicin problem hos äldre
 • hur man kan öka livslängden
 • hur kan man få testosteron nivåer
 • hur man hanterar tonåringar sömnlöshet
 • Hur man känner igen barndom sinuit
 • hur man hittar en radiolog
 • hur man behålla viktminskning efter kirurgi för viktminskning
 • hur man väljer att ta testosteron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com