hur man ger vitaminer till ett barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-28
Med den typ av kost många barn har idag, är det inte konstigt att vuxna oroa om de får alla sina viktiga näringsämnen. Snabbmat och läsk, medan gott, inte ger en särskilt välbalanserad kost. Vare sig det är genom kosten eller via kosttillskott, det är upp till föräldrarna att se till att deras barn får tillräckligt med vitaminer. Läs vidare om hur man ger vitaminer till ett barn

Du behöver:.
Hälsosamma livsmedel
Åldersanpassade vitamintillskott.
Linfrö /olja.

Ge Vitaminer Naturligtvis


1.
Exponera dina barn för solljus dagligen i tillägg till att ge dem tillräckliga mängder berikade mjölk och mjölkprodukter. Solljus och mejeriprodukter innehåller D-vitamin, som tillsammans med kalcium som finns i mejeriprodukter, hjälpa till att bygga starka ben och tänder. Överväga att köpa kalciumberikad juice om ditt barn inte gillar att dricka mjölk.
2.
Ge ditt barn fisk och skaldjur tillsammans med fullkornsris livsmedel att öka metabolisk aktivitet. Dessa livsmedel innehåller vitamin B och E att hjälpa till att bygga röda blodkroppar, vilket i sin tur underlätta transporterar syre till organ och reparera vävnadsskador.
3.
Hjälp ditt barns blodpropp ordentligt genom att äta fläsk och spenat ett par gånger i månaden. Gröna bladgrönsaker, som spenat, innehåller höga halter av blodproppen-faktorn inducerande vitamin K. Dessutom ger järnrik mat som rött kött eller fisk för att avvärja anemi.
4.
Berika ditt barns kost med mat rik på vitamin A och C genom att tillhandahålla en mängd färgglada frukter och grönsaker till mellanmål. Båda substanserna främja läkning och synskärpa.
5.
Kontrollera om ditt vatten är fluoriderat, och om det inte, se till att köpa en tandkräm som innehåller fluor. Ger dock inte en fluorid tillägg utöver dessa källor, som för mycket fluor kan ge fläckar på barns tänder.

Ge vitaminer som kosttillskott


1.

Lägg linfrö eller linfröolja till dina barns spannmål för att ge omega-3 essentiella fettsyror (EFA). Varningssystemet nämns som att främja en sund hjärnans funktion och förstärka utvecklingen av nervsystemet. Läkare rekommenderar att barn får dem i en kompletterande form. Varningssystemet finns även i kapselform och i inredda ägg och pasta om ditt barn kommer inte att äta mat med lin läggs till den.
2.
Lägg till ett flytande vitamintillskott till kosten för en bebis som just börjat äta fast föda. Eftersom barn är notoriskt petig ätare de inte alltid får den rekommenderade dagliga dosen (RDI) av många vitaminer. När ett barn börjar äta en tämligen balanserad kost, kan det vara möjligt att avbryta tillägget.
3.
Ge en järn komplement till alla barn som inte dricker vitamin D berikade mjölkprodukter, inte tillbringar tillräckligt med tid i solen eller som inte äter kött. I synnerhet bör järntillskott övervägas för unga kvinnor innan de börjar sin period.
4.
Tala med din läkare om du är osäker på huruvida ditt barn behöver ta en vitamintillskott. Hon kommer att kunna berätta vilken typ av tillägg för att leta efter och vad vitaminer din barn skulle kunna dra nytta av.

tips och varningar


 • ger aldrig mer än rekommenderat dagligt intag av ett vitamin, antingen via mat eller via kosttillskott. Överdoser, särskilt av järn kan vara dödlig eller orsaka permanent system skador.
 • Förvaras vitaminer utom barns räckvidd och hänvisa till dem som medicin i stället för att jämföra dem med godis.


 • Previous:nothing Next:hur man fixar flådda knäna

  Relaterade artiklar


 • Hur du tar ättika för hälsa
 • hur man får frisk
 • hur man skämmer bort en gravid kvinna
 • hur man kan gå Anonyma Alkoholister
 • hur man känner igen symptom på infektion i urinblåsan
 • hur du döljer en baksmälla
 • hur man hittar en puls
 • hur man hittar en Anonyma Alkoholister möte i New York City
 • hur man får en extra 30 minuters sömn
 • hur man gör en kick räkna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com