hur man kan stoppa ett barn från sängvätning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-27
Sängvätning, även känd som natten enures, kan vara ett mycket frustrerande och pinsamt problem både för barn och deras föräldrar. De flesta barn skulle sluta sängvätning på egen hand om de kunde, men vanligtvis behöver hjälp av sina föräldrar och läkare. Det är viktigt att närma sig situationen lugnt, med tanke på vad som är utvecklingsmässigt lämpliga för barnets ålder samt utesluta någon medicinsk orsaker till sängvätning. Läs om att lära sig mer om hur du stoppa ett barn av sängvätning

Du behöver:
Nattetid utbildning byxor.
Belöning diagram (tillval).
Rengör sängkläder.

att hitta orsakerna till Sängvätning


1.
Ta en närmare släkthistoria. Sängvätning har ett genetiskt baserad tendens. Forskning har visat att om ett barns förälder hade problem med nattliga enures, han har en 40 procent chans att ha samma problem. Statistiken hoppar med 70 procent om båda föräldrarna kissar i sängen som barn.
2.
Kontrollera med din läkare för att se om ditt barn kan ha en liten blåsa, som inte har utvecklats nog att hålla nattliga urin. Ibland nerver i samband med att blåsan är också långsammare att utveckla så ett barn inte kan erkänna känslan av en full blåsa medan han sover.
3.
Be om ett blodprov test för att utesluta möjligheten av diabetes och för att bekräfta att ditt barn producerar en tillräcklig mängd ADH (antidiuretiskt hormon) för att fördröja produktionen av urin under natten.

Stopp Sängvätning


1.
behandla några medicinska problem som kan orsaka sängvätning. Tillsammans med diabetes finns det andra medicinska problem såsom urinvägsinfektioner, kronisk förstoppning och sömnapné som är förknippade med nattliga enures.
2.
minska eventuella stress som kan vara bidragande till ditt barns problem. Även om vissa stress, såsom förändringar i livet omständigheter är oundviklig, kan du minska stressen som orsakas av problemet genom att inte göra ett barn känna sig alltför generade eller skyldig. Det kan vara jobbigt, men försök att vara pragmatisk om situationen och inte straffa ditt barn för sängvätning-det är osannolikt att det är inom hennes kontroll
3
Fråga ditt barn. . att dricka mer under dagen för att träna sin urinblåsa att hålla mer urin. Begränsa inte hans vätskeintag före sänggåendet, men gör dock minska sitt koffeinintag på kvällen. Koffein är ett naturligt vätskedrivande som gör det ännu svårare att kontrollera blåsan.
4.
Hantera de praktiska frågorna om sängvätning med hjälp av vattentät madrasskydd och ge ditt barn disponibla underkläder. Uppmuntra honom att hjälpa dig remsa hans bädd av våta sängkläder och föra dem till tvättstugan. Målet är att göra situationen så matter-of-fact som möjligt.
5.
Gör en tydlig och synlig väg till badrummet. Lägg en nattlampa i ditt barns rum, liksom i badrummet så att hon kan hitta den enkelt under natten. Detta är särskilt användbart om ditt barn kan vara rädd för att gå på toaletten på grund av mörkret.
6.
Ta ditt barn på toaletten innan du går till sängs för natten. Detta kan innebära att du har ett halvt sovande barn på toaletten och placera honom på toaletten. Det kan inte helt stoppa sängvätning incidenter men det hjälper träna ditt barns blåsan att släppa på toaletten under natten.
7.
Försök med att använda en belöning diagram med barn som är gamla nog att förstå skillnaden mellan belöning och bestraffning. Välj små men betydelsefulla belöningar som kan tjänas in efter ett visst antal torra förmiddagar. Börja med en mycket låg tröskel för succé, kanske två torra förmiddagar av sju, och bygg ditt sätt långsamt upp som han blir mer framgångsrika.

Tips och varningar


 • Det är en sällsynt fall där sängvätning orsakas av en anatomisk abnormitet. Men det är värt att fråga ditt barns barnläkare för att utesluta möjligheten.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla barns diarré

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar paraben-fri deodorant
 • hur man känner igen uppkomsten av klimakteriet
 • hur man handskas med tidig förlossning
 • hur man hittar en Anonyma Alkoholister möte i New York City
 • hur man undviker sugklocka under förlossningen
 • hur man använder Lamaze inför förlossning
 • hur man identifierar inhalant bland ungdomar
 • hur man kan förebygga gastroenterit
 • hur man kan kontrollera om en bariatric kirurg rekord
 • hur man använder emu olja
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com