hur man levererar en uppriktig sätesbjudning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-16
I uppriktig sätesbjudning presentation är barnet justeras vertikalt inom livmodern med skinkorna nedåt. Höfterna är böjd med benen sträcker sig upp mot huvudet. De flesta slutstycket bebisar måste levereras av erfarna läkare, och ett kejsarsnitt utförs ofta. Dock är vaginal förlossning ibland möjligt
1.
Möjliggöra leveransen uppstå spontant tills den främre skinkan visas i vulva. Skinkorna kommer SVÄLLA underlivet utlopp för att ge plats för huvudet. Eftersom barnets kropp flyttar ned i förlossningskanalen, kommer den att rotera så att axlarna kan passera genom mammans bäcken.
2.
Titta på barnets skinkor för avancemang genom de närmaste sammandragningar. Om det inte finns några framsteg, överväga att utföra episiotomi. Sätt två fingrar från varje hand in i slidöppningen runt barnets rumpa och dra försiktigt på barnets underkroppen tills underkroppen är född upp till knäna. Episiotomies ska aldrig utföras av någon annan än erfarna läkare.
3.
Sätt ena handen längs främre benet av barnet och ta tag i övre delen av låret. Böj barnets lår tillbaka mot sin kropp och något utåt så att benet böjs på knä, levererar resten av benet. Upprepa med andra benet.
4.
Ta tag i barnets höfter med tummen över korsbenet och fortsätter att dra ner försiktigt. Rotera barnet i sidled om det inte gör det spontant. Vid denna punkt, är barnet levereras förbi naveln, gör så möjliga tryck på sladden det nödvändigt att slutföra leveransen så fort som möjligt för att undvika att skada barnet eller mamman.
5.
känsla för barnets armar innanför öppningen av förlossningskanalen att bestämma position. Dra armarna ner individuellt om de är tillgängliga.
6.
Rotera barnets stammen tills de främre arm och skuldra levereras, om de inte kommer ut på egen hand. Vrid kroppen i motsatt riktning för att leverera den andra axeln och armen.
7.
Rest barnets kropp på din hand och underarm och sätt ditt pek-och långfingret i slidan, som vilar på barnets överkäken. Placera inte fingrarna i barnets mun eller trycka hårt på halsen.
8.
Haka två fingrar på din fria hand på vardera sidan om barnets hals. Dra försiktigt ned på axlarna tills baksidan av barnets huvud visas under moderns blygdbenet.
9.
Höj barnets kropp försiktigt mot moderns mage för att leverera mun, näsa, panna och hjässan utanför moderns mellangården. Gå långsamt för att undvika overextending barnets nacke och huvud

tips och varningar


 • VIKTIGT:. Försök inte att leverera en uppriktig sätesbjudning om du är en erfaren vårdpersonal eller är i en nödsituation där transporten till sjukhus är omöjligt
 • Detta tål att upprepas:. . Episiotomies ska aldrig utföras av någon annan än erfarna läkare
 • i steg 4, göra det möjligt för mamman att försöka leverera barnet spontant. Det är bäst att inte tillämpa dragning till barnets skinkor att biståndet eftersom det kan leda förlängning av barnets huvud eller fastnar en arm bakom huvudet, vilket gör huvudet svårare att leverera.


 • Previous:nothing Next:hur man levererar en futtig sätesbjudning

  Relaterade artiklar


 • hur man kan öka livslängden
 • hur man ger en intramuskulär injektion
 • hur man väljer att ta testosteron
 • hur man identifierar polio effekter vaccin sida
 • Hur man känner igen vertigo
 • hur man gör en födelse plan
 • hur du får ut det mesta av en fysisk undersökning
 • Hur skärpa sinnen
 • hur man identifierar inhalant bland ungdomar
 • hur man skapar ett hem sensoriska rum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com