hur man ska behandla barns halsont

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-29
Halsont är en ganska vanlig företeelse. De flesta av oss kommer att ha en minst en gång eller två gånger per år. När det gäller barns halsont, de flesta orsakade av andra faktorer än bakterieinfektion. Det betyder att du måste hitta ett sätt att behandla dem utan hjälp av antibiotika. Läs vidare för att lära dig mer om hur man behandlar barn halsont

Du behöver:
luftfuktare
. Halstabletter.
Over-the-counter smärtstillande.
Ice dyker /vätskor.
Mjuk mat.


1.
Identifiera möjliga orsaken till ditt barns halsont. Barn har halsont för en mängd olika orsaker, av vilka få är de bakteriella infektioner som måste behandlas med antibiotika. En primär misstänker är allergier, särskilt under de månader då pollen räknas är hög. Andra orsaker är irritation som orsakats av torr luft, exponering för tobaksrök, högt och ofta skriker, förkylning eller annan virusinfektion.
2.
Eliminera miljöfaktorer som kan förvärra ditt barns ömma hals. Det innebär att bli av sällskapsdjur som han kan vara allergisk, vilket ger en luftfuktare för att motverka den torra luften som orsakas av vintern värmesystem, förbjuda cigaretter nära ditt barn och uppmuntra honom att spela tystare spel tills halsen känns bättre.
3.
Behandla smärtan av ont i halsen med over-the-smärtstillande och halstabletter. Doseringen för läkemedel för barn varierar beroende på vikt. Se till att du läser halstabletter paketet noga så att du inte ger ditt barn mer än det högsta rekommenderade dagliga dosen.
4.
Håll ditt barn väl hydrerad. Smörjande halsen, och kanske gör en smärtsam strävan, bidrar till att undvika ökad smärta orsakad av FÖRTORKNING. Låt ditt barn att äta is dyker eller dricka en söt drink han inte komma på regelbundet för att locka honom att dricka mer vätska.
5.
ge en mängd olika val av mjuk och flytande livsmedel för att hålla ditt barns mage från morrande. Hon måste ha något i magen om hon tar ett smärtstillande medel, så ge henne ett urval av soppor, teer, puddingar och milkshakes som inte kommer lika ont att gå ner.
6.

distrahera ditt barn från smärta. Barn tenderar att fokusera på sjukdom eller smärta, speciellt när de har ingenting annat att göra. Överväg att göra en dag hemma med ont i halsen, att en dag hemma titta på en speciell film eller spela spel du normalt inte spela. Inte bara kommer ditt barn bli distraherad men du kommer inte heller att behöva höra klagomål hela dagen lång.

Tips och varningar


 • Som med alla andra medicinska tillstånd, om ditt barn visar tecken på försämring eller inte visar någon förbättring inom några dagar, ring din barnläkare för ett möte.
 • När man tittar på smärtstillande för barn, håll dig borta från acetylsalicylsyra. Det är ett orsakssamband till en sällsynt syndrom som kallas Reyes syndrom.


 • Previous:nothing Next:Hur identifiera ett barns problem med synen

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bryta den Koffein
 • hur man minimerar spindel vener
 • hur man lär sig om biceps brachii
 • hur man ska behandla ett barn med vattkoppor
 • hur man gör AA vänner
 • hur man hittar kirurgi för viktminskning resurser
 • hur förklarar menstruation
 • hur man hittar en hudläkare
 • hur man läser en pulsoximeter
 • hur man hanterar hängslen som tonåring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com