hur man ska behandla kolik

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-26
Nästan en av fem barn lider av kolik. Kolik definieras som överdriven och otröstlig gråt som inte kan tillskrivas någon uppenbar orsak. Om ditt barn gråter mer än tre timmar per dag, minst tre gånger i veckan, kan han ha kolik. Det är spekulerade att kolik orsakas av buksmärtor, med början vid omkring två veckors ålder och i de flesta fall, klinga med tre månaders ålder. Oavsett orsak är effekten densamma: en upprörd barn och föräldrar som är desperata att hitta ett sätt att trösta honom. Läs vidare för att lära dig mer om hur man behandlar kolik

Du behöver:. .
Stroller
Barnstol /lyftsele.
Gungstol.
Vibrerande barnstolen.

Behandla Kolik med matning ändringar


1.
Eliminera problemet livsmedel från din kost om du ammar. Livsmedel för att undvika omfatta bönor, kryddstark mat, lök, vitlök, korsblommiga grönsaker (t. ex. vitkål och broccoli) och komjölk, om det finns anledning att tro att laktosintolerans är ett bekymmer. Återinföra livsmedel i taget för att avgöra om ett visst livsmedel kan orsaka kolik.
2.
Switch formel som ammas till ett annat märke av formeln eller prova sojabaserad produkter om man har anledning att tro att laktosintolerans är ett bekymmer. Se om kolik symptomen avtar efter växeln.
3.
Minska mängden luft barnet sväljer när hon matar med hjälp av böjda flaskor eller de med en hopfällbar infoga. Se till att rapa henne ofta för att minska trycket på den lilla mängd luft som oundvikligen är intas med sin flaska.

Behandla Kolik med lugnande Techniques


1.
linda ditt barn, inslagning honom tätt i en filt eller hålla honom nära kroppen i en sele eller bärsjal. Rock honom i en rytmisk rörelse antingen genom att flytta kroppen sakta fram och tillbaka eller genom att sitta i en gungstol.
2.
Använd en vibrerande baby säte eller en babygunga att försiktigt rocka baby. Alternativt kan du placera henne babyskyddet i anslutning till ett hem apparaten (som en torktumlare eller tvättmaskin) som vibrerar och skapar vitt brus när den används.
3.
Sätt barnet i vagnen och ta en promenad runt kvarteret. Inte bara kan rörelsen lugna kolik, men det ger dig också en chans att lindra, genom motion, några av den stress som orsakas av att höra ditt barn gråta hejdlöst.
4.
Lägg babyn framsidan nedåt på knä och gnugga ryggen i långsamma, cirkulära rörelser. Sedan vända sin position och gnugga magen på samma sätt.
5.
Lämna en napp eller ett finger att suga på. Bebisar har en stark suga reflex samband med näring, och hitta åtgärder tröstande.

Tips och varningar


 • Även om vissa barnläkare förskriver läkemedel för att behandla barn med kolik, Det finns ingen forskning som bevisar att det är av väsentlig hjälp i lugnande kolik.


 • Previous:nothing Next:Hur man känner igen när man bör söka medicinsk vård för en öronvärk

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla barndom meningit
 • hur man läser bodylove
 • hur man får sorg rådgivning
 • Hur man känner igen barndom sinuit
 • hur man reglerar hormonnivåerna
 • Hur man känner igen manliga klimakteriet
 • hur man kan förstå den sorg processen
 • hur du döljer en baksmälla
 • hur man kan utveckla en ny vana
 • hur man använder en ammande supplementer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com