hur man utöva ögonmusklerna

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-03
Inte alla läkare är övertygade om att utöva ögonmusklerna kan eliminera behovet av glasögon, men de flesta är överens om att stärka musklerna runt ögat kommer definitivt inte att göra ont. Eye muskelstärkande övningar är särskilt gynnsam för personer som tillbringar många timmar stirra på en datorskärm. Korrekt övningar kan stärka och slappna av i ögat, lindra mycket av stress och trötthet som kommer från ögonen. Läs vidare för att lära sig att utöva ögonmusklerna

Du behöver:
termometer.
Juice, vatten och vätskor.
Bath.

Stärka ögonmusklerna


1.
Face rakt fram, och utan att vända huvudet, titta upp så långt som möjligt. Titta i en cirkel genom att titta rätt så långt som möjligt och sedan cirkel ögonen ner och till vänster. Blunda och slappna av i några sekunder. Upprepa övningen i motsatt riktning, slå upp först och sedan kretsande till vänster. Upprepa hela övningen 10 till 15 gånger.
2.
Tänk dig att du tittar på ett torg. Ser upp till det högra hörnet av det imaginära torget, sedan ner till vänstra hörnet, upp till det övre vänstra hörnet och ner till det nedre högra hörnet. Upprepa övningen i motsatt riktning. Upprepa hela övningen 10 till 15 gånger.
3.
Rulla dina ögon i hela cirklar, upp, höger, nedåt och åt vänster. Upprepa i den andra riktningen. Fortsätt tills ögonen börjar kännas lite trött.
4.
Blunda och krama ihop dem så hårt som möjligt. Öppna ögonen. Upprepa hela övningen 10 till 15 gånger.
5.
korsa ögonen och stirra på nästippen. Håll positionen så länge du kan och sedan stänga och koppla dina ögon. Börja med två eller tre upprepningar och arbeta upp till minst 10 repetitioner.
6.
Fokusera dina ögon på plats mellan dina ögonbryn i några sekunder. Blunda och slappna av i några sekunder. Upprepa denna övning 10 gånger.

Förbättra Visual Focus


1.
Gå ut och titta på något i fjärran, åtminstone en mil bort. Det spelar ingen roll om du verkligen kan "se" det, men titta på objekt i fjärran är ett bra sätt att arbeta med de muskler som hjälper till med ögat fokus. Håll denna position i fem sekunder.
2.
Välj något cirka 25 meter bort och försöka fokusera på det så tydligt som möjligt. Håll denna position i fem sekunder.
3.
Titta på något mid-range, eller om ett kvarter bort. Försök att fokusera så tydligt som möjligt. Håll denna position i fem sekunder.
4.
Välj en punkt så långt bort som möjligt och försök att fokusera så mycket du kan. Håll denna position i fem sekunder.
5.
Cykla igenom övningarna flera gånger om dagen.

Tips och varningar


 • Om du känner någon smärta samtidigt som man gör övningarna, lätta av sig på repetitioner och sakta ner. Arbeta upp gradvis och inte göra mer än du kan göra bekvämt.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla manliga klimakteriet

  Relaterade artiklar


 • hur man vet fördelarna med kirurgi för viktminskning
 • hur man blöja en nyfödd
 • hur man ska behandla arsenik i vatten
 • hur man avgör ett barns temperament
 • hur banken ett nyfött navelsträngsblod
 • hur man groddar-proof ett hem
 • hur man handskas med PMS irritabilitet
 • hur man ska värdera äldre körkunskaper
 • hur man kan bli av med akne ärr
 • hur man ger ett barn av kalcium
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com