hur man vet vad man ska äta när man är gravid

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-31
En mors kost under graviditeten kan påverka sitt barns hälsa långt efter han eller hon är född. Att veta vad man ska äta, för att förbereda kroppen för en hälsosam graviditet är viktigt om du bara har fått reda på att du har en baby, eller om du planerar att bli gravid. Läs vidare för att lära sig mer

Du behöver:. .
Basal termometer


1
Se din läkare. Under din första besöket på mödravårdscentralen till din gynekolog får du massor av information om kost under graviditeten. Många obstetrisk praxis erbjuder rådgivning session för att diskutera alla "Dos och inte göra" av graviditeten, inklusive information om kost och diet. Om möjligt kan du se en nutritionist, eftersom de kan ge dig mycket specifik information om måltid planering och val av mat (vissa försäkringsbolag kan även täcka detta).
2.
Ät massor av färsk frukt och grönsaker. Gå ekologisk, när så är möjligt och se till att grundligt tvätta producera, för att ta bort skadliga bakterier. Försök att äta rekommenderad 5-7 portioner, varje dag.
3.
Konsumera friska proteiner. Bönor, mager kyckling och ägg är alla utmärkta källor för protein, som du kommer att behöva massor av, för att förbli starkt under din graviditet. Även fisk är också en stor källa till protein och nyttiga fetter bör många typer undvikas på grund av hög kvicksilverhalt, så gör din forskning innan du äter
4
undvika skräp livsmedel. . och koffein. Medan du förväntas gå upp i vikt under graviditeten, lastning upp på näringsfattiga fri behandlar, kommer inte bara att påverka din hälsa men kan orsaka barnet att utveckla en rad hälsoproblem, både medan in utero och senare i livet. Det föreslås också att gravida kvinnor begränsa sitt koffeinintag till under 300 mg per dag, cirka två små koppar kaffe.
5.
Läs livsmedelsmärkningen. Om det finns en massa ord på förpackningen att du inte kan uttala, då är chansen att det finns många tillsatser i livsmedlet. Objekt med hög salt, bör fett (särskilt transfetter), eller bearbetas socker (speciellt hög majssirap) också undvikas. Etiketter med "alla naturliga" eller "inga konserveringsmedel" kan vara ett bättre val, men du bör ändå scanna de ingredienser, som vad tillverkaren påståenden som "alla naturliga" inte kan faktiskt vara.
6.

Ta dina vitaminer. Din läkare eller dietist kan rekommendera prenatal vitaminer, som ger dig de näringsämnen mest avgörande för ett växande foster. Några av de viktigaste näringsämnena för gravida kvinnor är: folsyra, kalcium, vitamin C, omeag-3-fettsyror och järn. Men, alltid kontrollera med din läkare att bestämma säkerhet och korrekt dosering av alla tillskott, eftersom många ört-och mineralpreparat kan vara skadligt för ett foster.

Tips och varningar


 • ihåg att de flesta kostrådgivning för gravida kvinnor, går för kvinnor som ammar eller försöker bli gravid, liksom.


 • Previous:nothing Next:hur man skyddar ett barn från influensa

  Relaterade artiklar


 • Hur man använder en förlossningarna boll
 • Hur identifiera anencefali
 • Konsten att intervjua en barnläkare
 • hur man hittar en läkare i Connecticut
 • hur man har ett prov kontraktion stress
 • hur man kan stödja en vän med cancer
 • hur man identifierar ketaminanvändning
 • hur man hittar gratis mat
 • hur man känner igen symptom på infektion i urinblåsan
 • hur man använder en offentlig toalett utan wc-stolen kontakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com