hur trösta någon som har förlorat en förälder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-19
Döden av en förälder är ofta en av de mest förödande händelserna i en människas liv. Att försöka trösta någon som har förlorat en förälder kan vara ett komplicerat och dränerande process. Människor i sorg behöver kärlek, och en av de mest vitala saker du kan göra är att låta de sörjande vet att de inte är ensamma
1.
Ta signaler från den person som är sörjande. Lyssna om hon vill prata. Sitt i vårdande tystnad om hon inte gör det. Om hon begär en distraktion, ("jag måste bara komma ur det här huset!") Ta henne någonstans. Låt personen i sorg som den takt som är rätt för henne.
2.
Acceptera personens sorg, oavsett vilken form det tar. Vissa människor blir ledsna och tillbaka efter en förälders död. Andra känner sig övergivna eller bli arg. Sorg över förlusten av en förälder är en individuell resa. Det finns ingen mall. Acceptera att hans sorg är unik för honom och att det inte finns något "fel" sätt att sörja.
3.
Förbered dig på förändringar av känslor. Döden av en förälder leder djupa humörsvängningar. Hon kan verka hopplöst sorglig dag och rasande nästa. En förälders död kan vara en av de mest katastrofala händelser i en människas liv. Brett sorter av känslor är sannolikt att presentera sig. Låt dem inte skrämma bort dig.
4.
Låt personen vet hur mycket du bryr dig. Det kan vara i ord eller en kärleksfull beröring, skicka blommor till begravningen eller att föra henne hemlagad mat. Låt henne vet att hon är viktig för dig och att hon inte är ensam. Oroa dig inte för att inte veta det rätta att säga. Ibland en liten vänlighet är mer effektivt än ord.
5.
Väg dina ord. Människor som är osäker på vad du säger ofta anställa clichu00C3 u00A9 S. Detta kan låta känslokall till en person bestående djup sorg. Innan vi går in en sörjande person, fundera noga på hur orden skulle låta dig i omvänd situation. Undvik "begravning chatt. " Tala enkelt och från hjärtat, eller inte alls.
6.
ge personen tid att sörja. En person kan vara redo att återuppta normala aktiviteter på kort tid, medan en annan kan ta månader eller år att komma tillbaka in i sociala aktiviteter. Sorg har inget schema, det tar dock lång tid det tar. Låt person oavsett tid han behöver.


Previous:nothing Next:hur man kan bli av vårtor

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk efter 50
 • hur man kan minska risken för havandeskapsförgiftning
 • hur man kan vara beredd på en efter våldtäkt granskning
 • Hur identifiera trast
 • hur man identifierar difteri effekter vaccin sida
 • hur man använder emu olja
 • hur man avgör om ett barn har sensorisk överbelastning
 • hur man kan stoppa ett barns näsa plocka
 • hur man ger avlastning
 • att krypa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com