Hur berätta om ditt barn är transpersoner

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-29
Könsidentitet är om vi känner man eller kvinna. De flesta människor föds med en stark inneboende känsla för om vi är man eller kvinna. Dessutom är merparten av tiden detta matchar våra externa organ. Men när kön vi känner inte passar vår kropp, vi kallar detta transpersoner.

Om du har ett barn som uppvisar beteende eller uttryck som inte är typiska för deras kön (pojke eller flicka), Denna artikel kommer att gå över de tecken på ett tillstånd som kallas könsidentitetsstörning eller könsdysfori. Denna artikel kommer att belysa frågan och kanske ge dig lite tillförlitlig information och resurser för att fortsätta ditt sökande efter kunskap och förståelse

Du behöver:.
Open mind

1.
I vårt samhälle har vi ganska stel könsroller, mening, är pojkar förväntas bete sig på ett visst sätt samt flickor förväntas bete sig på ett visst sätt. Det är flickor leksaker, flickor spel och saker som tjejer gillar. Det finns pojkar leksaker, pojkar spel och saker som pojkar gillar. I vårt samhälle, vi ger flickor större handlingsutrymme när det gäller könsroller. Vi kan acceptera en mer maskulin flicka (pojkflicka) lättare än vi kan acceptera en feminin pojke (fe). När du har ett barn som faller utanför dessa förväntningar eller roller, vad innebär det? Är det en fas? Han eller hon kommer att växa ifrån det?
2.
Det första man måste inse är om detta är en allvarlig fråga för ditt barn eller inte. Ett allvarligt problem innebär det kommer upp på en regelbunden basis, ditt barn inte är nöjd med deras födelse tilldelade kön och uttrycka önskan att vara det motsatta könet. Ofta barn som har problem med sitt kön kan vara deprimerad och har andra känslomässiga frågor som agerar ut eller vara extremt inåtvända. Barn med allvarligare problem kan uttrycka en önskan att bära kläder av det andra könet. Med andra ord, om ditt barn har stora problem med kön, är det inte att försvinna eller bara vara en tillfällig "sak" du märker.
3.
Inte panik. Vi börjar förstå frågan om transpersoner och det finns hopp för dig och ditt barn. Det första är att du måste ha ett öppet sinne. Detta är en process och du kan behöva lägga ner några av din stolthet och bara låta barnet uttrycka sig på ett naturligt sätt. Den naturliga vägen är kanske inte det sätt som du ursprungligen förväntat. Detta kan vara mycket smärtsamt för föräldrarna att ta itu med och du är inte ensam. Det finns dussintals, om inte ännu fler, föräldrar transpersoner barn som skur internet som du är, söker efter svar.
4.
Det finns väldigt få läkare som har några svar på denna fråga. Det finns få, om någon utbildning för läkare i frågor könsidentitet. Från och med nu, könsidentitetsstörning anges i DSM som en psykisk sjukdom. Kanske någon dag när vi kan känna igen det breda spektrum av uttryck för kön det kommer att tas bort, vilket var homosexualitet på 1970-talet.

Det finns några transpersoner specialister där ute, men de är svåra att hitta. Du måste kämpa för att hitta bra hand om ditt barn som inte försöker illegitimize sina erfarenheter eller vilka de är.
5.
Många föräldrar tycker att bekämpa deras barn i den här frågan eller tvinga dem att vara "gender lydig" kan få dem att gå i depression. Självmordsfrekvensen bland unga transpersoner är högre än genomsnittet-5% av de kvinnliga till manliga transpersoner och 21% av de manliga till kvinnliga transpersoner. (Källa: The Great Divide (Hur Honor Män Verkligen Differ) av Daniel Evan Weiss, hämtade från data som ursprungligen visas i Archives of Sexual Behavior, December 1988 fråga. ) Denna läggs ut som information inte att skrämma dig, men att låta dig uppskattar stor press och stress vårt samhälle ställer på människor för att passa in smala och styva kön kategorier.

tips och varningar


 • Om du kan hitta det i ditt hjärta för att acceptera ditt barn precis som de är, kommer de att vara mycket bättre på vägen.
 • Det är svårt att låta din son att bära en klänning, men det kan vara den enda gången du ser honom le eller skratta.
 • Få support.


 • Previous:nothing Next:hur man behandlar och bli av med en stia

  Relaterade artiklar


 • hur man gör hemmagjorda våtservetter
 • Hur identifiera mononukleos
 • hur man handskas med kvinnligt håravfall
 • hur man ska värdera medicinska webbplatser
 • hur man hittar rabatt begravning finansiering
 • hur man älskar tid ensam
 • hur man torkar upp din försörjning bröstmjölk
 • hur man talar till en barnläkare
 • hur man får förstklassig sjukvård
 • hur man kan minska rikliga menstruationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com