hur man använder metoden fertilitet medvetenhet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-10
Fertilitet Awareness Method är egentligen en grupp av metoder som en kvinna kan följa för att förhindra graviditet eller stöd i befruktning. Genom denna metod kan en kvinna spår ägglossning att upptäcka sin mest fertila tiden i månaden. Om du föredrar att inte använda hormonella preventivmetoder, eller vill naturligtvis öka sannolikheten för graviditet är denna metod perfekt för dig 1.
diagram menstruationscykeln, för 8 till 12 månader, för att uppskatta dina mest fertila tid. Välj den kortaste och längsta cykler genom att räkna antalet dagar mellan den första dagen i en period till första dagen i nästa. Subtrahera 18 dagar från längden av de kortaste cykeln för att hitta den första bördiga dagen. Subtrahera 11 dagar från den längsta cykeln för att hitta den sista bördiga dagen.
2.
Monitor livmoderhalsen, som spelar en viktig roll i befruktningen av ägg. Vanligtvis kommer en kvinnas livmoderhals vara torraste, för ungefär 3 eller 4 dagar, med början cirka 5 dagar efter hennes menstruationscykel har upphört. Från denna dag kommer livmoderhalscancer väta öka fram till blötaste dagen, när ägglossningen inträffar. Debut av ägglossningen kommer att präglas av en mycket speciell slem som är tydlig och stretchigt, inte olikt äggvitor. Att lära sig att identifiera livmoderhalssekretet förändringar kan hjälpa en kvinna att identifiera när ägglossningen inträffar.
3.
Ta din basala kroppstemperatur att identifiera när ägglossningen är klar och du är i trygga infertila dagar. Varje morgon tar din temperatur och hålla resultaten på ett sjökort. Precis innan ägglossningen din temperatur kommer att sjunka med flera tiondels grader, men ca 12 timmar före ägglossningen kommer din temperatur stiga gradvis tillbaka till din normala temperatur, och kommer att stanna där tills din nästa menstruationscykel. När temperaturen är normalt för 3 dagar i följd har den fruktsamma perioden slut.
4.
Observera livmoderhalscancer förändringar under loppet av din cykel som en del av Fertilitet Awareness Method. Under den första eller två dagar efter din mens kommer livmoderhalsen vara låg och ligger bara några inches från slidöppningen, men under ägglossningen det kommer att flytta något högre än normalt. Kontrollera alltid livmoderhalsen vid samma tidpunkt på dagen, efter noggrant tvätta händerna. Eftersom cervikal rörlighet kommer att variera för varje kvinna, bör du använda knogarna av fingrarna som din mätanordning, och hålla koll på sin lägsta och högsta punkterna i din kropp.
5.
Leta efter andra tecken på fertilitet, såsom, lätt kramp i nedre delen av magen nära en äggstock, observation eller bröst anbud. Alla dessa fysiska symptom uppstår kring tiden för ägglossning.

Tips och varningar


 • Generellt ett ägg liv inne i kvinnans kropp efter bara 12 till 24 timmar, dock den Fertilitet Awareness Method beräknar tiden för fertiliteten hos en 48-timmars period, bara i fall fler än ett ägg har släppts från äggstocken
 • Lär Fertilitet Awareness Method tar tid, engagemang och samordnade insatser. . Det kommer att kräva självbehärskning från både du och din partner, så om du inte har åtagit sig att få det att fungera, välj en annan metod.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förebygga bältros

  Relaterade artiklar


 • Så lägger du ett barn för antagande
 • hur man frigöra endorfiner
 • hur man byter en familjs övning rutin
 • Hur man använder en menskopp
 • hur man identifierar kikhosta effekter vaccin sida
 • hur man ska behandla korioamnionit
 • hur man undviker sugklocka under förlossningen
 • hur man hanterar tonåringar sömnlöshet
 • hur man får hormonnivåerna testas
 • hur man ska behandla barns illamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com