hur man kan hantera döden av en tvilling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-23
Ett dödsfall i familjen är traumatiserande för alla, men när den älskade som dör är en tvilling, känslorna är dubbelt så starka. Att lära sig att hantera döden av en tvilling få särskilda utmaningar

För Twinless Twins


1.
Grieve på ditt eget sätt. Låt inte någon berätta hur du är sörjande är fel, göra vad hjälper dig att klara och få igenom dagarna, åtminstone de första veckorna. Oavsett om det är övertid, starta en ny hobby, börjar ett träningsprogram, eller ta en tupplur varje eftermiddag, hitta något som hjälper dig att klara.
2.
Inser att detta är förmodligen den största sorg du kommer att uppleva i ditt liv. Forskning har visat att förlora en tvilling orsaka mer smärtsam sorg än att förlora någon annan släkting, med undantag av dina egna barn.
3.
Förstå att ingen kan ersätta din tvilling. Att försöka tvinga en annan syskon, förälder eller din make /maka till den ståndpunkten kommer inte att fungera. Låt dessa människor har sina egna platser i ditt hjärta, men förvänta dig inte att fylla rollen som din tvilling.
4.
Fortsätta att värdera din twinness. Även om du förlorat ditt co-twin, var du fortfarande är, och alltid kommer att vara en tvilling. Tvillingar är tvillingar, inte ens när separerade med döden.
5.
Prata med andra om din tvilling. Återupplever minnen och goda tider kan vara mycket terapeutiskt.
6.
Fira din födelsedag hur du vill. Du kanske vill gå ut och ha kul, kanske du vill ha en lugn middag med dina föräldrar, kanske du bara vill vara ifred.
7.
Gå med i en stödgrupp för twinless tvillingar (se Resurser, nedan).
8.
söka upp en kurator som hjälper dig att hantera med din förlust.

för föräldrar


1.
Låt dig känna både smärtan av din förlust och glädjen av ditt levande barn. Eftersom så många tvillingar är hög risk och resultera i Preemie leveranser, är risken för att förlora en tvilling i dessa tidiga dagar högre än för ett Singleton.
2.
Ge dig själv tillåtelse att sörja på din efterlevande tvillingsyster milstolpar. Första tanden och första steget årsdagar, födelsedagar och helgdagar kommer att bli hård. Ta lite tid på de dagar för att fundera över den dubbla att du förlorat, och kom ihåg din kärlek till båda tvillingarna.
3.
Försök att inte läsa in för mycket i den levande tvilling beteende. Om hon är ledsen eller upprörd någon gång, kan det vara bara normala barn lynnighet eller Teenage Angst.
4.
Inte kväva din efterlevande tvilling eller dra bort. Ibland detta kommer att hända om du vill det eller inte. Men gör en medveten ansträngning att inte låta din son eller dotter är twinless dubbla status vara avgörande i alla eller de flesta av era föräldraskap beslut.
5.
Höj henne med kunskap om hennes twinness. Låt henne veta att hon föddes en tvilling, och att hon kommer alltid att vara en tvilling.
6.
Få ditt barn en bok. För yngre barn är en stor titel "Always My Twin" av Valerie Samuels. För tonåringar och vuxna, "The Lone Twin: En studie i sorg och förlust" av Joan Woodward är utmärkt
7
Inse att oavsett vilken ålder en tvilling förlorar sin tvilling partner. . det kommer göra ont. Om förlusten kommer när tvillingarna är i skolåldern, kan det påverka den efterlevande dubbla prestanda i skolan och aktiviteter.

För andra sörjer en tvilling


1.
Delta i visning eller begravning om du kan, och ge ditt stöd till överlevande tvilling.

2.
Gör en insats för att spendera tid med de överlevande tvilling. Hon kommer att uppskatta det. När det gäller enäggstvillingar, är det naturligt att se den avlidne tvilling i vardagsrummet ett ansikte.
3.
Comfort föräldrarna också. Speciellt om tvillingarna var spädbarn eller små barn kommer det att bli mycket svårt för föräldrarna att föräldrar att deras levande barn. Ge dem stöd och hjälp när de behöver det.
4.
Hålla minnet av din älskade levande. Att prata med de överlevande dubbla om hans tvilling är en bra sätt att återansluta.

Tips och varningar


 • Försök inte att minska den sorg som en överlevande tvilling upplever, speciellt om du är en Singleton. De två band är otroligt stark och det kommer att ta tid för dem att lära sig hantera och läka från sin förlust.


 • Previous:nothing Next:hur man köper tamponger för tonåringar

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar roseola
 • hur man undviker felmedicinering
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Colorado
 • hur man kan hantera perimenopause
 • hur man ska behandla ett barn med vattkoppor
 • hur man kan övervinna amning misslyckande
 • hur förklarar tampong använda till en pre-tonåring
 • hur man ska behandla en vuxen med vattkoppor
 • hur man konfrontera en kokain missbrukare
 • Hur man använder en förlossningarna boll
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com