hur man kan hantera havandeskapsförgiftning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-15
Preeklampsi är en sjukdom som uppstår under graviditeten och kan negativt påverka hälsan hos mor och barn. Även om svårighetsgraden av sjukdomen kan variera, kan sjukdomen snabbt blir svår, och symtom bör aldrig ignoreras. Använd informationen nedan för att klara av havandeskapsförgiftning
1.
Förstå sjukdom. En kvinna måste ha högt blodtryck och protein i hennes urin någon gång efter 20 veckors graviditet att få diagnosen havandeskapsförgiftning. I vissa fall verkar havandeskapsförgiftning inte förrän arbetskraft börjar. Om du är överviktig eller har högt blodtryck innan du blir gravid, du är på en högre risk att utveckla preeklampsi under graviditet.
2.
Känner till riskerna. Preeklampsi kommer att orsaka blodkärlen att krympa, vilket skapar högt blodtryck och minska blodflödet i hela kroppen. Detta kan negativt påverka organ i kroppen, såväl som ditt barn. Preeklampsi kan också leda till eklampsi, ett tillstånd med kramper som kan vara ganska skadliga för dig och ditt barn.
3.
Bli bekant med symptom på havandeskapsförgiftning. Du kan uppleva en snabb väga vinst eller utveckla plötslig svullnad i ansikte, händer, fötter eller anklar. Symtom på allvarlig havandeskapsförgiftning inkluderar svår huvudvärk, synförändringar, övre delen av buken smärta, illamående och kräkningar. Du ska omedelbart kontakta din läkare om du upplever något av dessa symtom.
4.
Tala med din ob-gyn läkare om bästa sättet att behandla och hantera havandeskapsförgiftning. De kommer att skräddarsy en behandlingsplan utformad för att passa dina symtom och personliga riskfaktorer. Det är mycket viktigt att du upprätthålla ett öppet, konstant kommunikation med din läkare så att de har all information de behöver för att behandla dig ordentligt.
5.
Var beredd på ett antal behandlingsalternativ. Om du är vid 37 veckor eller senare i graviditeten kan du induceras. Din läkare kan rekommendera en C-avsnitt om de osäker på om ditt barn tål normal förlossning. Om du får symtom på havandeskapsförgiftning tidigare än 37 veckor, men din sjukdom är relativt stabil, kan din läkare skicka hem med instruktioner att vila och övervaka ditt blodtryck. I vissa fall kan läkare rekommendera sängläge eller kräva att du stannar på sjukhuset under resten av graviditeten.
6.
Hitta ett starkt stöd för att hjälpa dig hantera de villkor under hela graviditeten. Vänner, familj och andra som har arbetat med havandeskapsförgiftning kan hjälpa dig hantera sjukdomen och minska eventuella känslor av rädsla eller isolering. Om du måste gå på sängläge eller stanna kvar på sjukhuset för en längre tid, be din partner eller familjemedlemmar att hjälpa till med hushållssysslor och uträtta ärenden när du är borta.


Previous:nothing Next:hur man gör trädgårdsarbete lätt för pensionärer

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra ryggsmärtor på ett plan
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Arizona
 • Hur vet en baby har ont i ryggen
 • hur man ska behandla ett spädbarn är kallt
 • hur man kan hantera perimenopause
 • hur man förebygger laryngit
 • hur man ska äta för att öka fertiliteten
 • hur man handskas med hyperemesis naturligt
 • hur du ökar din energi
 • hur man hittar paraben-fri tvål
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com