sig att leva med födoämnesallergi

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-03
Om du har levt med allergi eller din son eller dotter har nyligen drabbats av allergier, här är några tips som kan hjälpa dig

Du behöver:. .
Massor av din favorit frukt och grönsaker
.


1.
Testas, Know Your Enemy.

Finns blodprov och tester grunden för att bestämma allergier. Vanligtvis allergiläkare rekommenderar att du väntar tills 2 års ålder för dessa provningar.
2.
Bästa du kan göra är att undvika allergenet.
3.

Om din allergi är att, låt oss säga, sesamfrön, lära sig att säga det och stava det på många språk. Särskilt lämpliga om på semester!
4.
Lär dig många typer av livsmedel som innehåller allergen och undvika dem helt.
5.
Läs förpackningen, har ibland ett parti livsmedel har hanterats och förpackats i samma fabrik med något annat . . som nötter. Detta kan orsaka en kontaminering och är potentiellt farligt.

Normalt varningen lyder ungefär så här, tillverkas i en anläggning som paket nötter, vete, soja etc. . .
6.

Har aldrig bara bita i en choklad från en blandad låda. Man vet aldrig vad som finns i den blandade låda godis förrän du läsa på förpackningen noga. Även om en Whitmans Sampler kommer med en karta, mest choklad inte.
7.
Se till att alla dina vänner och familj är medveten om alla dina födoämnesallergier. Detta kan vara livräddande råd. Du vill inte din svärmor att sätta upp en kastrull med Rainforest kaffe om du är allergisk mot nötter. Lukten ensam kan sätta dig på sjukhuset om du är mycket känslig.
8.
Om ditt barn är i skolåldern, se till att alla lärare och skolsköterska är medvetna om allergi. Jag ens skulle vilja gå så långt som att säga, skriva det på baksidan av hans /hennes tröja för första dagarna så det finns inget misstag.

En vän skickade nyligen sin son till skolan med en dekal på sin tröja där det stod, "Hej, mitt namn är inga nötter!" Jag glömmer aldrig det, skulle du?
9.
Bär alltid Benedryl och en EpiPen till nödsituationer. Läs instruktionerna noga och vet vad du ska göra innan du någonsin behöver använda den. För barn, rekommenderar jag få din barnläkare råd om dosering för Benedryl och skriva det på flaskan så att du aldrig glömmer. En överdos kan vara dödlig och en under dos kommer inte att göra jobbet. Ofta Benedryl kommer att behöva tas varje 4-6 timmar i 24 timmar eller attacken kan komma tillbaka.

Ge en EpiPen till läraren och skolsköterskan om det behövs. 75% av alla allergier dödsfall inträffar i skolan. Är inte det skrämmande?
10.
Om din allergiska attacken är allvarlig, gå till akuten eller ännu bättre, ring en ambulans. Förklara att du behöver en adrenalin injektion omedelbart.


Previous:nothing Next:hur man får un-deprimerade

Relaterade artiklar


 • hur man hittar paraben-fri tvål
 • hur ska en ägglossning diagram maker
 • hur man berättar en make om alanon
 • Konsten att intervjua en barnläkare
 • hur man kan övervinna amning misslyckande
 • hur man identifierar lugnande medel missbruk
 • hur man hittar en kristen läkare
 • Hur du donerar blod
 • hur man gör hemmagjorda våtservetter
 • Hur identifiera trast
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com