Hur man känner igen symtomen barndomen depression

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-31
Ett ökande antal barn och ungdomar får diagnosen och behandlats för depression barndomen. Barn med depression får agera sorgligt men visar andra, mer unika symptom också. Eftersom symptomen på sjukdomen ser olika ut hos barn än hos vuxna, kan de vara svårare att känna igen. Att uppmärksamma förändringar i beteenden, attityder och vanor kan hjälpa dig om du tror att ditt barn kan lida av depression
1.
Räkna med depressionssymptom att manifestera annorlunda hos barn än de gör hos vuxna. Även vuxna tenderar att erkänna när de känner sig ledsen eller slöa, små barn och ungdomar kan inte alltid göra det. Barn tenderar att vara mer negativa än ledsen och deras känslor uttrycks som ilska, irritabilitet och ångest snarare än tårar eller en synbart nedstämdhet.
2.
Var uppmärksam på somatiska besvär hos små barn . Förskolebarn, i synnerhet, tenderar att uppvisa annars oförklarliga fysiska symptom som huvudvärk, krämpor mage, astma, trötthet och sängvätning. Eftersom barn i denna ålder har svårt att förstå och uttrycka sina känslor, de är också mer sannolikt att visa ökad aggression som en reaktion på sorg och frustration de känner.
3.
Lyssna uttalanden som indikerar ett barn känner sig oälskad, unaccepted och ovärdigt. Små barn kommer ofta berätta vuxna att ingen tycker om dem eller de är dåliga. Tonåringen är mer troligt att artikulera sin oro över att hon inte passar in, gillar inte hennes kroppsuppfattning eller att hon känns som ingen älskar henne.
4.
Heed alla förändringar i ditt barns inställning till och prestationer i skolan. Uttag från vardagen är ett vanligt symptom på depression. Detta kan se ut som om ett barn inte försöker tillräckligt hårt i skolan eller han är FUL om att delta klass när det i själva verket på grund av hans depression, kan han ha svårt att navigera social interaktion med sina jämnåriga.
5.
uppmärksam på en allt mer olycksbenägna barn. Både små barn och ungdomar som lider av depression barndomen visar ökad risktagandet. Oavsett om det innebär att din förskolebarn är mer villiga att klättra till höga platser eller din tonåring är att experimentera med skärande (en form av självstympning), är det viktigt att inse att deras fall och sår ska undersökas närmare.

6.
Visa narkotika-och alkoholmissbruk bland ungdomar som en möjlig symptom när den kombineras med andra tecken på depression. Missbruk är ofta en tonåring: s sätt att självmedicinera för depression.

Tips och varningar


 • Sök professionell hjälp omedelbart om ditt barn pratar om att skada sig själv eller är ovanligt upptagen med döden. Uttalanden och tankar om detta kan tyda på att ditt barn är självmordsbenägen.


 • Previous:nothing Next:hur du utför en "bröst självrannsakan"

  Relaterade artiklar


 • hur man kan hantera nattliga svettningar
 • hur man håller näsgångarna rena
 • hur man använder naturfiber tamponger
 • hur man kan förutspå en period
 • hur man skämma bort ett sjukt barn
 • hur man talar med en pojke om puberteten
 • hur man får en äggledaroperation återföring
 • hur man levererar en baby i en nödsituation
 • hur man talar till en förälders läkare
 • hur man behandlar en bebis kallt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com