hur förklarar förgiftningschocksyndromet till tonåringar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-17
Toxisk chock syndrom är en sällsynt men allvarlig form av blodförgiftning som kan drabba vem som helst, men flickor och kvinnor måste vara särskilt noga med att undvika detta villkor, särskilt under menstruationen. Det är viktigt att prata med tonåringar om risken för toxisk chock syndrom och hur det kan undvikas
1.
Förklara att toxisk chock syndrom (TSS) orsakas av en gemensam Staphylococcus aureus bakteriell infektion. Superabsorberande tamponger är av särskilt intresse på grund av ett utbrott av TSS på 1980-talet, vilket resulterade i ett varumärke av tamponger dras från marknaden. Incidenter av TSS har minskat dramatiskt, men är fortfarande ett problem.
2.
Berätta tonåringar om symtomen på toxisk chock syndrom, inklusive kräkningar, plötslig hög feber på 102 grader eller mer, vattnig diarré , huvudvärk, muskelvärk, halsont och ovanlig rodnad i ögonlocken, munnen och slidan.
3.
Uppsök läkare omedelbart om du visar symtom. Toxisk chock kan vara dödlig om den inte behandlas, och troligen kommer att kräva sjukhusvård.
4.
Berätta tonårsflickor att lagra sina låda med tamponger i en sval, torr plats, till exempel ett sovrum . Detta kan motverka tillväxten av bakterier som kan bidra till TSS. Också påminna tjejer som en broschyr om toxisk chock syndrom finns i varje låda tamponger.
5.
Diskutera hur TSS kan undvikas när det gäller tampong användning. De ska alltid tvätta händerna före och efter insättning av en tampong. Undvik tamponger helt och hållet eller varvas med kuddar. Lämna en tampong i från bara 4 till 8 timmar. Använd lägsta effektiva uppsugningsförmåga som du behöver, och på lätta dagar, välja en vanlig uppsugningsförmåga tampong eller en pad.
6.
Förstå att tamponger är inte det enda sättet att få toxisk chock syndrom. Du kan också få TSS från preventivmedel som en svamp eller ett membran, eller ens en infektion, lunginflammation, abscess eller annan infektion. Tala med din läkare för mer information.


Previous:nothing Next:hur man använder tampong varuautomater

Relaterade artiklar


 • Hur man avgör om knä bandet kirurgi är rätt för dig
 • Hur man använder en förlossningarna boll
 • hur man hittar rabatt begravning finansiering
 • hur man kan förbättra hållningen
 • hur man kan förstå den sorg processen
 • hur man får en abort
 • hur man får passa
 • hur man förbereder ett barn plan kidnappning nödsituationer
 • hur man kan bli av vårtor
 • hur kartlägga en menstruationscykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com