hur man återhämta sig från en abort

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-05
Abort återhämtning är avgörande för kvinnors fysiska och psykiska välbefinnande. Efter en abort, kan kvinnor upplever olika symptom och till och med behöver ytterligare medicinsk hjälp. Abort återhämtning är viktigt och bör inte avfärdas. Förbättra abort återhämtning genom att ta dessa steg mot full läkning

fysisk återhämtning efter abort


1.
Drick mycket vatten och vätskor för att stanna hydratiserade. Om du har haft kraftig blodförlust, är det särskilt viktigt att dricka vätska och näring din kropp för att snabba din återhämtning.
2.
Vila så mycket som möjligt. Fysiskt och känslomässigt, kroppen har gått igenom en svår upplevelse och behöver återhämta sig.
3.
Ta vilken antibiotika och smärtstillande medel som ordinerats. Var noga med att avsluta hela loppet av antibiotika.
4.
Övervaka din hälsa. Om du inte mår bra, få feber, eller har några symtom utanför ordinarie hälsa, få medicinsk hjälp.
5.
Undvik träning eller tunga lyft i två veckor för att snabba efter aborten återhämtning.
6.
boka ett besök med din OB- GYN som en uppföljning för att kroppen återhämtar sig väl från abort.

känslomässiga, psykologiska och andliga Återhämtning efter abort


1.
finna icke-dömande abort bistånd för indrivning. Läs mer om Post-Abortion Stress Syndrome (PASS) och ta en frågesport för att se om du kan lida av PASS.
2.
Inse att det är normalt att känna en känsla av förlust, tomhet, sorg och motstridiga känslor veckor och år efter en abort.
3.
Hitta någon eller flera personer att vara din supportgrupp. Du kan ha en pålitlig släkting, medkännande vän, eller förstå pastor som kan hjälpa dig med din abort återhämtning. Annars, eller kanske dessutom gå en online strukturerad abort grupp återhämtning stöd, såsom de som erbjuds på Efter abort webbplats. Dessa små grupper, ledda av någon som har gått igenom aborter program för tillfrisknande, är en strukturerad metod att hjälpa dig i din emotionella och psykiska återhämtning.
4.
Läs självhjälpsböcker. Läs "Har någon annan känner som jag och andra frågor kvinnor frågar efter en abort?" Av Pam Koerbel eller "inte förlora hoppet: Healing genomborrade hjärta kvinnor som haft Aborter" av William F. Maestri för inspirerande historier om återvinning efter abort samt information som hjälper dig på resan.
5.
Kontakta Project Rachel på Hope efter abort hemsida för post-abort rådgivning och att lära sig om Project Rachel's retreat abort återhämtning . Överväga att gå en abort-återvinning reträtt för att hjälpa dig själv läka.
6.
Tänk individuell rådgivning. Hitta en rådgivare erfarna på att hantera dem som lider av PASS. Sök efter en leverantör genom Abort Recovery Counseling webbplats.

Tips och varningar


 • Använd inte tamponger eller ha sex till fyra veckor efter en abort. Din kropp behöver för att läka.


 • Previous:nothing Next:hur man gör en läkare besök räknas

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en bärbar kit familj hygien
 • Hur identifiera Osgood-Schlatter sjukdom
 • hur man kan hjälpa människor som skär sig
 • hur förmå amning
 • hur man hanterar med endometrios
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Kalifornien
 • att bota bröstcancer obehag naturligt
 • hur man skyddar ungdomar från idrottsskador
 • hur man köper fiskleverolja
 • hur man hittar en grupp i Anonyma Alkoholister
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com