hur man förbereder för en levertransplantation

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-25
Leversjukdom drabbar människor i alla åldrar. Den mänskliga levern är ett medicinskt underverk som den har förmågan att läka sig själv. Ändå finns det sjukdomar som gör vår lever hjälplös. Dessa inkluderar avancerad levercirrhos, kronisk hepatit B och C, fettlever, eller alkoholrelaterad leversjukdom. På detta framskridet stadium, är din enda alternativet för överlevnad att genomgå en levertransplantation. Medan en levertransplantation är en mycket allvarlig operation, försäkrade resten finns tusentals vackra framgångar ute. Här är några förslag som kan hjälpa dig med din transplantation resa
1.
Du måste vänta på en ny lever för att bli tillgängliga för dig när du är registrerad på det nationella registret. Den tid som du väntar beror på hur snabbt en matchning hittas. Kritiska faktorer som din transplantation team överväga inkluderar saker såsom din blodgrupp, din kroppsstorlek och hur kritisk din situation är. Om ditt tillstånd är allvarligt, då blir ni prioritet nummer ett och kommer att placeras högst upp på listan.
2.
Fortsätt att ta alla dina aktuella mediciner. Håll alla dina tandläkare och läkarbesök på grund av din medicinska team skall övervaka ditt tillstånd mycket nära.
3.
Förvärvarens en personsökare. Det är så enkelt som att titta i gula sidorna. Din transplantation samordnare måste kunna få tag på dig 24 timmar om dygnet.
4.
Din transplantation samordnare är en nyckelaktör i denna situation. Ge henne alla möjliga telefonnummer där du kan nås. Telefonnumren till vänner eller familj bör också ges om din transplantation samordnare inte kan få tag på dig.
5.
Var beredd att lämna på ett ögonblick om en möjlig matchning hittas för dig. Pack objekt från hem som du vill ta med till sjukhuset. Du bör packa din favorit tidningar, böcker, eller något annat lugnande objekt som du vill.
6.
Ta reda på om transplantationen kommer att täckas av din sjukförsäkring. Vissa värdfamiljer en insamling som kan hjälpa med dyra medicinska räkningar.
7.
Ordna transport som kommer att ta dig till sjukhuset.
8.

Gör en lista på mediciner som du tar och din sjukförsäkring information. Behåll detta med dig hela tiden.
9.
När du kommer till sjukhuset, kommer ytterligare tester göras. Detta kommer att avslöja om den nya levern är lämplig för dig. Var beredd att sändas hem. Det finns många anledningar till att en eventuell match avbryts. Orgeln kan skadas eller inte fungera normalt. Din levertransplantation kirurg kommer att vara den som bestämmer om transplantationen kommer att kunna ske.
10.
Diskutera med dina nära och kära och vänner de uppgifter som behöver göras samtidigt som du är på sjukhuset. Dessa kan bestå av några viktiga sysslor såsom utfodring ditt husdjur, spara din e-post, eller vattna dina växter.
11.
Försök att fortsätta med ditt liv även om du är på en transplantation lista . Gör så mycket av din dagliga aktiviteter som möjligt. Försök att plocka upp en ny hobby som hjälper dig att fokusera på andra saker än din sjukdom.
12.
Dela dina känslor i en stödgrupp. Det bästa råd är från dem som har varit där.
13.
Ordna barnomsorg för dina barn. Försäkra dem om att det alltid finns någon som älskar dem och tar hand om dem. Besvara de frågor som de kan ha.
14.
Meddela din arbetsgivare om nödvändigheten av saknade arbete.

Tips och varningar


 • Ta väl hand om dig själv genom att få tillräckligt med sömn och motion om möjligt.
 • Ta dig tid att njuta av dina vänner och familj.


 • Previous:nothing Next:hur man kan slå blues

  Relaterade artiklar


 • Hur du använder fryst bröstmjölk
 • hur man bygger ett utedass
 • hur man åldras hemma
 • hur man identifierar ketaminanvändning
 • hur man lär ett barn att borsta tänder
 • hur man kontrollerar biverkningar av medicin
 • hur man kan skydda barn från drunkning
 • Hur identifiera munsår
 • hur sluta dricka
 • hur man konfrontera en kokain missbrukare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com