hur man gör ett minne diagram

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-26
Varje människa har stunder då hon inte kan komma ihåg någons namn. Minnet är en magnifik funktion av den mänskliga hjärnan, och många krav ställs på minnet under loppet av en genomsnittlig dag. Vissa människor har säkert mer tillgänglig minnen än andra, men de flesta har upp-och nedgångar med sina minnen. Om du någonsin haft den obehagliga upplevelsen av att prata med någon som känner ditt namn och du kan inte minnas hans, har du upplevt en normal minne misslyckande. Om detta händer varje dag eller flera gånger på en dag, kan det vara värt att lära sig några knep minne att se om du kan återställa eller förbättra ditt minne.

Du behöver:
Stora vita papper
. Färgade pennor.
Adressbok eller Rolodex.


1.
Först av allt, vara uppmärksam när du inte kan komma ihåg ett namn. Det bästa du kan göra när någon går fram till dig och du tom på deras namn är att be. Människor är ofta ganska envis om att göra detta. Det kan vara pinsamt att erkänna att du har glömt någons namn. Inse att detta händer alla och snabbt låta dem veta. "Av någon anledning kan jag inte tänka på ditt namn," är ett sätt att underlätta situationen. Eller helt enkelt säga "Berätta ditt namn igen. " De flesta människor kommer att vara lättad över att du frågade, eftersom de har haft exakt samma upplevelse. Öva be folk sina namn.
2.
Att stärka ditt minne på en daglig basis, göra sig ett namn diagrammet. Gör detta genom att sätta upp ett stort papper på väggen. Börja skriva ner namnet på varje person du kan tänka dig. Var du någonsin känt. Detta stimulerar hjärnan att gå igenom alla sina nervbanor i samband med namn. Skriv ner för-och efternamn.
3.
att denna praxis upp ett snäpp genom att skriva ner kopplingar mellan människor. Du kan rita en linje med en annan färg penna från en person till en annan, och skriva på linjen relationen. "Amy bror", "vet Carl från vandring grupp," eller någon annan trigger som stärker sambandet. Handlingen att skriva engagerar ett annat område i hjärnan, bokstavligen rekrytera hjärnceller att hjälpa till med namn minne.
4.
Locka med dina barn eller barnbarn att tala om människor på namnet diagrammet. Låt dem beskriva de människor ni båda vet, drar lite tecknad ansikten av dem, eller skriva ett ord eller två för att ansluta detaljer. Till exempel, bredvid Tom och Caroline, paret nerför gatan, skriv namnet på den hund som håller gräva i din trädgård. Skriv ner allt som sker för dig som är associerad med människorna på ditt namn diagrammet

tips och varningar


 • Tips:. Om du fyller upp ditt namn diagram, lägga till ytterligare pappersark. Förresten, skriva på papper som jags fäst på väggen kan också sätta igång den del av hjärnan som behandlar spel!-det är något om att skriva på väggen som är bara skoj


 • Previous:nothing Next:sätt att identifiera och behandla prostatabesvär

  Relaterade artiklar


 • hur man berättar skillnaden mellan munsår
 • hur man diagnostisera ringorm hos barn
 • hur korrekt trimma tånaglar
 • hur man levererar en uppriktig sätesbjudning
 • Hur man använder en förlossningarna boll
 • hur man hittar en neonatolog
 • hur man får in en tillbaka till skolan sömn schema
 • hur man identifierar påssjuka effekter vaccin sida
 • hur man beter sig i en läkarmottagning
 • hur man hittar ett centrum alkohol rehab
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com