hur man kan planera ett vaccinationsschema

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-06
Vissa sjukdomar är nästan ett minne blott, tack vare vaccinationer. Dagens barn har haft lite erfarenhet av skrämmande epidemi av polio som drabbade barn bara 50 år sedan. Men som nya vaccinationer upptäcks, är det svårare att hålla koll på när de behöver ges. Här är en lista över nuvarande rekommendationer för barn immunizations

Birth till arton månader


1.
Schemalägg ursprungliga Hepatit B skott för ditt barn mellan födelse och 2 månader. Detta vaccin ges ofta till nyfödda på sjukhuset. Plan för två booster skott, det första mellan 1 och 4 månader, följt av en andra chans mellan 6 och 18 månader.
2.
Får upp DTaP (difteri, stelkramp och kikhosta) skott för ditt barn på 2 månader, följt av 3 boosters:. . den första vid 4 månader, den andra vid 6 månader och den tredje mellan 15 till 18 månader
3
Kontrollera att två månader, får ditt barn den första Hib vaccin för Haemophilus influenzae typ B (den skyldige bakom många infektioner barndom öra. ) Följ upp med tre boosters: vid 4 månader, 6 månader och 12 till 15 månader
4
Se till att ditt barn får den första av två MMR skott (mässling, påssjuka, röda hund. . ) vid 12 månader (inte innan. ) Detta kommer att följas av en booster senare.
5.
Inrätta ett vaccinationsprogram för varicella (vattkoppor) mellan 12 till 18 månader.

fyra till sex år


1.
skicka ditt barn tillbaka till kliniken för femte booster av DTaP vaccinet.
2.

Se till att ditt barn får den fjärde skott IPV.
3.
Få det andra skottet av MPR-vaccin under denna tid.

elva till sexton år


1.

Se till att din preteen får en stelkramp (Td) booster vid 11 till 12 år om den sista dosen av DTP, DTaP eller DT fick 5 eller fler år sedan. Detta skott bör uppdateras vart 10 år under hela vuxenlivet.
2.
Titta i Hepatit B (Hep B) sköt om ditt barn om han inte fick serien som ett spädbarn. Kontrollera ditt barns immunisering rekord för att se om det var på schemat för vaccinationer då.
3.
Få varicellavaccin för din tonåring på 13 år eller äldre om han inte fick vattkoppor som barn eller inte ta emot vaccinering, vilket skedde senare. I den här åldern måste varicella vaccin som skall ges i 2 skott, 4 veckors mellanrum.

Andra vacciner att tänka på


1.
Tänk vaccinet för bakteriell meningit (MCV4) för preteens åldern 11 till 14, vid 15 års ålder eller innan college.
2.
Glöm inte en influensa skott för ditt barn, som inte vill genomlida denna sjukdom om han kan hjälpa det.

tips och varningar


Var
 • till att titta på biverkningar efter någon immunisering. Se till att läkaren eller sköterskan ger dig ett papper som förklarar vad man ska leta efter.
 • Du måste visa ditt barns uppdaterade immunisering diagram för att ange formella skolan. Gör en kopia av den för förvaring.


 • Previous:nothing Next:hur man rengör en kam

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Arizona
 • hur man får förstklassig sjukvård
 • hur man kan sänka ett barns natriumintaget
 • hur man avgör blodgrupp
 • hur man ska behandla ett spädbarn är kallt
 • hur man kan anpassa till att bli en ny mamma
 • hur man köper trosskydd för tonåringar
 • hur man väljer en multi-vitamin för barn
 • Hur identifiera trast
 • hur man identifierar andnöd i en baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com