hur man ska behandla ungdomar depression

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-13

Tonåren är en svår tid för de flesta människor på grund av hormonella förändringar, sociala påtryckningar, kampen för självständighet och osäkerhet om framtiden. Även om det är normalt för tonåringar att uppleva återkommande humörsvängningar, irritation, ilska, hopplöshet och intensiv sorg som kvarstår under mer än två veckor, kan vara symtom på depression. Adolescent depression kan leda till destruktiva beteenden, inklusive självmord, är så tidiga insatser nyckeln till effektiv behandling
1. .
Få hjälp. Om du känner igen symptomen på unga depression, såsom ihållande sorg, ilska, social tillbakadragenhet, sömnlöshet och aptitlöshet, söka professionell hjälp omedelbart. Fråga din husläkare för en remiss till en psykisk sjukvårdspersonal.
2.
Starta behandlingen. Studier av tonåring depression visar genomgående en positiv korrelation mellan konsekvent behandling och depression återhämtning. Kognitiv beteendeterapi, vilket innebär att identifiera depression triggers och förändra beteenden för att motverka felaktiga uppfattningar om sig själv, är mycket effektiva vid behandling av depression i tonåren.
3.
ta medicin. Beroende på en viss tonåring symtom och prognos kan behandlingen inkludera anti-depressiv medicin. En kort tid under en selektiv serotoninåterupptagshämmare (SSRI) som Paxil, kan vara det bästa valet för ungdomar. Användning av psykiatriska mediciner i tonåren är kontroversiellt, och är en fråga att diskutera med en läkare.
4.
Dagbok. Journalföring är ett bra sätt att identifiera stressfaktorer som utlöser depression. Det finns inget rätt sätt att skriva i en dagbok, men en användbar metod är att dokumentera allt från sömnmönster, till födointag och minut-för-minut humörsvängningar. En läkare kan inte ha för mycket information om en patient presentation av symtom. Journalföring också ett bra sätt för tonåringar att lära sig om sig själva.
5.
Utveckla sociala nätverk och öka förtroende genom positiva aktiviteter. Låg självkänsla är en viktig bidragsgivare till ungdomar depression. Engagemang i klubbar, volontärarbete och atletisk aktivitet kan öka självförtroendet och bidra till kampen depression. Hård konkurrens kan förstora känslor av värdelöshet, får så individuella sporter som simning vara mest lämpliga för deprimerade tonåringar.
6.
Involvera hela familjen. Forskning visar att tonåring depression sannolikt är relaterad till en kombination av biologiska och miljömässiga faktorer. Förutom att den genetiska komponenten av egentlig depression, kan familjen dysfunktion utlösa eller förstärka ungdomars depression. Inrätta öppna kommunikationslinjer mellan familjemedlemmar och delta rådgivningssessioner tillsammans.
7.
Var uppmärksam på tecken självmord varning. Om en tonåring börjar prata eller hemsöka om död eller självmord, börjar ge bort personliga tillhörigheter och /eller ytterligare drar sig ur tidigare haft verksamhet, söka hjälp omedelbart. Teen självmord når epidemiska proportioner i vissa delar av landet och är vanligen förebyggas genom tidiga insatser.
 

Tips och varningar


 

 • Om din tonåring har depression, se han följer sin behandlingsplan. Monitor medicin intag, observera att äta och sova mönster och se till att han deltar vid samtliga terapisessioner.
 • Skapa en no-självmord kontrakt. Mental hälsa ber ofta deprimerade patienter att underteckna ett kontrakt lovar att ringa deras kontor eller gå till akuten omedelbart med uppkomsten av självmordstankar.
 • Ät tre hälsosamma måltider per dag, hålla en regelbunden sömn schema och inte försumma skönhetssalonger. Att upprätthålla en rutin kan hjälpa till att lindra depression.
 • vissa psykiatriska droger kan orsaka suicidala tendenser i tonåren. Ta mediciner exakt som riktad och förstår riskerna med ett läkemedel innan du använder den för att behandla depression.
1 2 6 7 8

Previous:nothing Next:hur platsen synproblem hos barn

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollera din puls manuellt
 • hur lätt amning smärta
 • hur schemat försenad immunisering
 • hur man reglerar hormonnivåerna
 • hur man väljer en effekt bar
 • hur man lär sig om rectus femoris
 • hur pop en finne
 • hur man håller en familj passform
 • hur man identifierar ketaminanvändning
 • hur korrekt trimma tånaglar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com