hur man undervisar stadier av kvinnlig pubertet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-03

En hel del förändringar sker under kvinnlig pubertet, och att ha "the talk" med en förälder brukar inte svara på alla en flickas frågor om vad som händer med henne. Lär dina elever om de förändringar som sker i kroppen i detalj och med nåd. Förstå de olika stadierna i kvinnlig pubertet kan hjälpa en flicka acceptera och älska sin kropp trots de förändringar som sker

Teach Faserna i kvinnlig pubertet


1.
Börja med att diskutera den första etappen av kvinnliga puberteten. Flickor som inte har gått igenom puberteten ännu inte har några könshår eller utveckling av brösten.
2.
Förklara den andra etappen av kvinnliga puberteten, vilket är när duniga könshår börjar växa. En flicka bröst blir lite större och formulär till ett bröst knopp. Vårtgården diameter blir också större. Denna etapp är också den tidigaste under vilken en flicka kan menstruation, men det kommer inte vara regelbunden direkt. Medelåldern för uppkomsten av menstruation, även känd som menarch, är 12,7 år. Ägglossning ofta inte sker i 3 till 5 år.
3.
Lär den tredje etappen av puberteten, vilket är när en tjej börjar likna en vuxen lite mer. Grov, lockig könshår börjar växa på en flickas blygd region. Vårtgården på bröstet växa till en större kulle.
4.
Berätta flickan om den fjärde etappen av puberteten. Könshår fortsätter att växa hela blygd regionen men sprider sig inte till en flickas ben. Bröst komplett även deras utveckling genom att bli mer runda. Menstruationscykeln kommer gradvis att bli mer regelbunden och ägglossningen börjar.
5.
Avsluta samtalet genom att diskutera den sista etappen av puberteten. Kvinna könshår kommer att fortsätta att växa på en flickas bäcken och nära hennes ben. Hennes bröst kommer att vara i full storlek och kan ha en liten urladdning. Lär flickan att detta är inget att oroa sig och betyder inte att hon är gravid. Flickans period kommer vanligtvis vara regelbunden i detta skede och hon kommer sannolikt att bli fertila.
 

Tips och varningar


 

 • Låt din klass ställa massor av frågor. Du kan överväga att dela ut registerkort att låta flickorna ställa frågor anonymt men få dem besvarade offentligt. Att låta din klass att ställa frågor på detta sätt kan hjälpa flickorna att känna tillförsikt inför de förändringar som kommer att hända med varje flickans kropp.
 • Direkt din klass till externa resurser på biblioteket eller på nätet. Använd en webbplats som I Wanna Know att låta dina elever lära sig mer om sina kroppar på egen tid (se Resurser nedan).
 • inte avsluta din lektion utan att förklara olika sätt att hantera de olika stadierna i puberteten. Flickor bör veta hur man köper en behå och hur man hanterar sina perioder. Överväg att ge dem böcker eller paket att ta hem och läsa på egen hand om de glömmer vad du har lärt dem.
1 2 3

Previous:nothing Next:hur man undervisar stadier av manliga puberteten

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med en sjuk make
 • hur man använder metoden fertilitet medvetenhet
 • hur man kan bli av en nätansluten mjölk kanal
 • hur man vet fördelarna med kirurgi för viktminskning
 • hur man startar dagen på rätt
 • Hur får man en snabb energikick
 • hur man handskas med hyperemesis naturligt
 • hur man kan hjälpa mitt barns övervikt
 • hur man ska behandla en öronvärk
 • hur man identifierar meningokock effekter vaccin sida
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com