hur man förespråkare för nyföddhetsscreeningen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-16
American College of Medical Genetics rekommenderar alla nyfödda testas för 29 sjukdomstillstånd, inklusive olika metabolisk-, endokrin-och hematologiska sjukdomar. Alla stater test för vissa sjukdomar, men endast ett fåtal har en omfattande genomgång och test för alla 29 störningar. Det finns åtgärder att vidta för att förespråka omfattande nyföddhetsscreeningen i ditt tillstånd
1.
Förstå behovet av omfattande nyfödda screening. Om vissa sjukdomstillstånd upptäcks vid födseln de kan behandlas och komplikationer kan förhindras. Till exempel är galaktosemi uppstår när en nyfödd inte kan smälta vissa sockerarter. Leverskador och utvecklingsstörning kan resultera. Om sjukdomen upptäcks vid födseln en bebis kan matas speciell formel och problem från sjukdom kan förhindras.
2.
Lär dig vad störningar ditt tillstånd skärmar för. Den nationella nyföddhetsscreeningen och genetik Resource Center har information på sin webbplats om vad sjukdomar varje stat skärmar för. Din statens nyföddhetsscreeningen program kommer också att ha information om särskilda sjukdomar som är testade för.
3.
Göra allmänheten medveten om behovet av nyfödda screening. Kontakta lokala media som en hälso-reporter på en lokal tv-station. Förbered att ge information om behovet av omfattande nyföddhetsscreeningen.
4.
Kontakta organ såsom March of Dimes och Spara Babies. De har information om hur du kontaktar statens företrädare att verka för nyfödda screening. Information finns om hur man startar en brevskrivandet kampanj och tips för att skapa allmän medvetenhet.
5.
Tala vid förlossning klasser och be förväntar föräldrar att engagera sig. Ring sjukhus för att avgöra om du kan presentera information på klasser. Informera föräldrar om behovet av nyfödda screening och hur de kan förespråka att få en omfattande genomgång i ditt tillstånd.
6.
Volontär med Spara Babies. Denna nationella icke-vinstdrivande organ behöver volontärer för att arbeta i olika befattningar, bland annat att utbilda allmänheten om sjukdomar som behöver screenas för. Volontär möjligheter kan omfatta skriva pressmeddelanden, gå på baby mässor och delta i insamlingsaktiviteter.


Previous:nothing Next:hur man kan planera en familj efter abort

Relaterade artiklar


 • hur att upprätthålla grundläggande måltider i en enda förälder kök
 • hur man handskas med en kär vän som hasfibromyalgia
 • hur man använder naturlig familjeplanering
 • hur man reglerar hormonnivåerna
 • hur att hålla sig frisk efter 50
 • hur man kan garantera en säker arbetsmiljö är gravid
 • hur man gör hem-födelse pappersarbete
 • hur du håller dina ögon friska
 • hur man identifierar difteri effekter vaccin sida
 • hur man upptäcker anemi hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com