hur man hanterar hysterektomi biverkningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-16
En hysterektomi är kirurgiskt avlägsnande av livmodern. En hysterektomi kan vara partiellt, vilket innebär bara livmodern tas bort. En fullständig hysterektomi är borttagande av livmodern, äggledarna och äggstockarna. Operationen kan göras för att behandla myom, cancer eller svår endometrios. Ett brådskande hysterektomi kan behövas efter förlossningen på grund av vaginal blödning som inte stannar. Eftersom hormonnivåerna ändras efter en hysterektomi, kan biverkningar liknande klimakteriet inträffar
1.
Lär dig om eventuella biverkningar. Fråga din läkare vilka biverkningar kan förvänta direkt efter operationen och lång sikt. Biverkningar efter operation kan variera beroende på hur livmodern togs bort. Vissa kirurger ta bort livmodern abdominally. Den kan också tas bort vaginalt.
2.
Motion. På grund av förändringen i hormonnivåer viktökning kan förekomma. Var aktsam om träning. Hitta någon form av konditionsträning du gillar och göra det 3 eller 4 gånger i veckan i minst 30 minuter. Lyfta vikter kommer också att bidra till att förhindra förlust av benmassa som kan vara en biverkan av en hysterektomi.
3.
Ta östrogenbehandling. Hysterektomi symtom som vaginal torrhet och värmevallningar kan behandlas med östrogenbehandling. Det finns risker med östrogenbehandling. Rådfråga läkare för att förklara riskerna mot nyttan för att avgöra om hormonbehandling är rätt för dig.
4.
Ät soja. Livsmedel som innehåller soja kan minska vissa biverkningar av en hysterektomi som lynnighet, värmevallningar och ångest. Soja finns i livsmedel som sojabönor, sojamjölk och tofu. Soja finns också i piller och pulver.
5.
Prata med en kurator. Med de hormonella förändringar som kan förekomma vissa kvinnor kan uppleva depression. Din läkare kommer att kunna hänvisa dig till en kurator eller terapeut som kommer att bestämma om antidepressiva medel kan hjälpa. För vissa kvinnor att ta itu med oförmåga bära ett barn kommer att vara ett bekymmer. Att prata om känslor kan hjälpa.
6.
Få ro. Sömnlöshet och trötthet kan vara en bieffekt av en hysterektomi. Upprätthålla goda sömnvanor och ta en tupplur när du kan. Begränsa koffein, vilket kan göra sömnlöshet värre.


Previous:nothing Next:hur man hittar orsaken till ett barns ryggont

Relaterade artiklar


 • hur platsen förgiftningssymtom hos barn
 • hur man hittar ett Anonyma Alkoholister möte i Chicago
 • hur man skriver en dödsruna för en betydande andra
 • hur man hittar orsaken till blåmärken lätt
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man känner igen en petit mal anfall
 • hur man har en framgångsrik VBAC
 • hur man kan stoppa hindra ett barn med inlärningssvårigheter
 • Hur man vet om en familjemedlem är en alkoholist
 • hur man rengör upp kroppsliga vätska spill
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com