hur man hittar åtgärder för att bekämpa förkylningssymptom

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-03
Förkylningar är ett vanligt hälsoproblem, särskilt vintertid. Miljarder människor runt om i världen får en kall minst en gång om året. Förkylningar och influensa är orsakade av bakterier och kan botas med antibiotika eller virus för vilka det egentligen inte finns någon effektiv medicin. Denna artikel kommer att ge dig några sätt att minska symtomen vid förkylning

Du behöver:.
Vitamin C.
zink.
ångbad.
hosta sirap.
lozengesnasal sprayer.
kycklingsoppa vävnader.


1.
Ta en varm ångdusch som bidrar till att rensa bihålorna och trafikstockningarna kommer det också hjälpa till att lindra torrhosta från att andas in ångan och återfuktande halsen.
Ta en skål och fyll med varmt kokt vatten. Lägg en handduk över huvudet och sakta andas in ångan stiger upp ur skål med varmt vatten. Gör detta ca 10-15 minuter.
2.
Lakritsrot har visat att hjälpa lugna ömhet i halsen. Detta kan köpas i specialaffärer i form av tepåsar. Det har också anesthetizing innebär att musslor halsirritation och lindrar hosta.
3.
Drick mycket vätska, särskilt vatten för att förhindra uttorkning och för att ersätta förlora av elektrolyter samt att spola ut föroreningar ur kroppen. Drick ca 8 glas vatten per dag. Juicer och teer som grönt te är bra sätt att fylla på kroppen under dessa tider.
4.
Sluta röka. Rökning förvärrar och orsakar mer irritation av ömhet i halsen. Rökning orsakar också infektionsbekämpande flimmerhåren (Det är små mikroskopiska finger-liknande utökningar som linjer i luftrören och lungorna blir mindre rörliga som orsakar fler infektioner. SLUTA RÖKA
5.
Gurgla med salt vatten i morgon, middag och natt. Ta en kopp vatten och tillsätt en tesked salt och låt lösas upp. Saltet kommer att lugna halsont.
6.
Öka intaget av vitamin C och zink. Du kan köpa dessa i olika former tablett eller som tabletter i de flesta apotek och matbutiker. Dessa mineraler har visat sig minska symtomen vid förkylning och influensa med 50%, 8 dagar till 4 dagar.
7.
Vila och sömn är bra sätt att hjälpa kroppen bekämpa bakterier orsakar förkylningar och influensa . . Hitta ett sätt att minska stress och vila upp så mycket som möjligt. Detta kommer att öka immunförsvaret i kroppen.
8.
Om symtomen stör din sömn prova de många läkemedel som är tillgängliga över disk i de flesta apotek, som NyQuil, Contac . Var försiktig så att du tar icke-dåsig medicinering under dagen så det inte gör dig sömnig och trött.
9.
Vid behandling av värk och smärta och feber i samband med förkylningar och influensa försöka OTC-läkemedel såsom acetylsalicylsyra och paracetamol.
10.
Nysningar och rinnande näsor och rinnande ögon är vanliga symptom. Försök att bekämpa och hitta lindra dessa symptom genom att ta antihistamin som blockerar kroppens frisättning av histamin. Var försiktig eftersom dessa läkemedel orsakar dåsighet och bör endast tas vid sänggåendet. Du kan dock få receptet läkaren att ge dig icke dåsig antihistamin.
11.
Avsvällande läkemedel är också lätt tillgängliga över disk som Sudafed, Contac, Actifed. Också nässprayer som Neo=Neo-nephtine är också effektiva avsvällande medel. Men du ska veta att om man tar dessa mediciner under 4 dagar kan leda till att "rebound-effekt" som orsakat näsgångarna att bli mer belastade än någonsin, som kräver mer medicinering.
12.
Användningen av mentol och kamfer hjälper till att lugna, sval och lindrar överbelastningen och gör att du kan andas lättare, särskilt vid sänggåendet. Ansök Vicks, Vaporub på bröstet, nedanför näsborrarna och täcka upp innan du somnar.
13.
Äta en skål med soppa som kyckling soppa eller kyckling buljong gjord med grönsaker kommer att fylla din kropp från förlust av viktiga mineraler och näringsämnen. Det har även visat att heta kycklingsoppa hjälper att rensa näsan och öka slem flöde. Lägga vitlök och lök i soppan och Cayenne eller chili peppers kommer att ytterligare öka unclogging i nässlemhinnan.
14.
För att lindra ömhet på ständigt rinnande näsa och nysningar använda smörjmedel som vaselin. Ta en bomullstuss och applicera lite gelé sedan täcka de områden i den yttre och inre delarna av näsborrarna. Använd även mjukdelar blåsa näsan. Du kan också köpa märken av vävnader med aloe av medicinering bygga i vävnaden.
15.
Echinacea och goldenseal stimulerar levern som bidrar till att rensa infektioner snabbare. Detta har också konstaterats att stärka slemhinnorna i näsa, mun och hals. Echinacea renar blodet och lymfkörtlarna som bidrar till att bekämpa cirkulera antikropparna i kroppen och ta bort det giftiga avfall. Ta dessa örter tidigt i förkylning och influensa. Alltid få läkare innan du börjar alternativ och örtmediciner.

Tips och varningar


 • inte dela mat och dryck när du eller någon har en förkylning. Detta kommer att förhindra spridning av bakterier.
 • nys i en vävnad eller i din kopp händerna för att undvika spridning av bakterierna i luften.
 • omedelbart söka medicinsk vård om symptomen blir värre och åtföljs med hög feber över 101 grader farenheit i mer än tre dagar eller feber över 103 grader farenheit, smärta i örat svullna tonsiller, sinus, smärta i bröstet eller lungor, väsande, andfåddhet, svårigheter att svälja, och extrema kräkningar och aptitlöshet.


 • Previous:nothing Next:hur att upprätthålla grundläggande måltider i en enda förälder kök

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar gratis mat
 • hur man kan hjälpa ett barn som hakar
 • Hur identifiera syndrom nappflaska
 • Hur du donerar p-piller
 • Hur vet man att använda minipiller
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Arizona
 • hur man berättar ett barn en familjemedlem har avlidit
 • hur man får frisk
 • hur man kan vara beredd på en efter våldtäkt granskning
 • hur man får en abort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com