hur man hittar orsaken till ett barns ryggont

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-16

Ryggont är vanligt hos vuxna men barn ses av läkare oftare klagar över ryggsmärtor. Problem med ryggraden såsom skolios kan orsaka ryggvärk. Medicinska tillstånd utan samband med ryggraden som njurproblem kan också vara orsaken till ett barns ryggsmärtor. Viss smärta kan ha orsakats på grund av skador från sport eller trauma. Det gäller att hitta orsaken till ett barns ryggsmärta så behandling kan börja
1.
Se en pediatrisk ortopedspecialist. En specialist kommer att göra en fysisk undersökning för att kontrollera strukturella avvikelser i anpassningen av ryggraden. En anamnes kommer också att tas. Läkaren kommer att kontrollera ditt barns hållning och utföra tester för att kontrollera skador på nerverna i ryggen.
2.
Review symtom. Ryggsmärtor kan åtföljas av andra problem såsom förändringar i hållning eller smärta i nacke och axlar. Be ditt barn att beskriva smärtan. Fråga om det är en brännande eller stickande smärta. Minns när smärtan började och avgöra om det blir värre.
3.
Spot allvarliga medicinska tillstånd. Vissa medicinska tillstånd som tumörer kan orsaka ryggvärk. Även om de inte får vanligt det är viktigt att utesluta allvarliga problem. Ta reda på om ditt barn hade feber eller gångsvårigheter. Andra symptom att vara medveten om är domningar i benen eller problem med att kontrollera tarmen eller urinblåsan.
4.
Har den nödvändiga tester. Ditt barns läkare kommer sannolikt att beställa en serie röntgenbilder och eventuellt en skelettscintigrafi. En datortomografi eller MRT kan också beställas för mer detaljerad information. Ditt barns läkare kan besluta blod arbete krävs för att utesluta en infektion. Prata med ditt barn och förklara vad tester eller rutiner han måste för att lindra oro.
5.
Reda på om ditt barns ryggsäck är för tung. Många barn har problem med ryggen på grund av att bära en ryggsäck som är för tungt. Leta efter hållning förändras när ditt barn går med ryggsäck. Rundade skuldror och smärta i nacken är också symtom barnets ryggsäck kan vara för tung.
 

6 8 9 0 1

Previous:nothing Next:hur man kan hantera Viagra biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur man köper kontaktlinser
 • hur du tar bort ett varv band efter operationen
 • hur man behandlar huvudlöss med ättika
 • hur man ger vitaminer till ett barn
 • hur man ska behandla ett barn med vattkoppor
 • hur man gör mentala calisthenics
 • hur man ska behandla placenta previa
 • hur man hjälper någon hyperventilerar
 • hur man får kolesterol information
 • hur man gör hem-födelse pappersarbete
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com