hur man förbereder och överleva under en nödsituation väder

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-16
Beroende på var du bor, kommer dåligt väder besöker småningom ditt område. Vare sig det är en tornado, orkan, åskväder eller snöstorm, bör du vara beredd på de värsta.

Vi har blivit ett samhälle som inte kan fungera utan ström. Om du följer dessa tips och din makt går ut under en längre tid, kan du åtminstone lita på att du är kapabel att ta hand om dig och din familj under en längre tid
1.
vattenförsörjning

Du bör ha en leverans av vatten till hands för tillfällen då makten i ditt samhälle är knockad av extrema väderförhållanden. Du bör ha 1-2 liter per person i ditt hem. Du bör lägga till en extra liter per husdjur. Vatten håller ganska väl om den är förseglad. Du bör byta vatten varje 2-3 månader att säkra kvaliteten.
2.
Livsmedelsförsörjning

Du bör avsätta konserver som är för nödsituationer bara. Du kan enkelt fylla på dessa poster när det finns försäljning i livsmedelsbutik. Det är bra att köpa en motsvarande mängd frukt och grönsaker. Glöm inte en manuell konservöppnare. Andra livsmedel som kex, torr spannmål, tårta och kakor bör tas från det akuta leveranser och ätit var 4-6 veckor och ersättas. Du bör också fylla på barnmat om du har ett spädbarn.
3.
Värmekälla

Om du bor i norr och är täckt med snö stormar bör du alltid se till att du har en back up värmekälla. Detta kan vara trä för en öppen spis eller fristående kamin. Om du inte har detta som ett alternativ, bör du ha en propan eller fotogen värmare som lagras i ditt garage. Glöm inte bränsle!
4.
General Supplies

Du bör alltid ha en batteridriven radio hemma samt ficklampor. Kontrollera att du har gott om batterier för båda. Du bör även ha ett färdig leverans av ljus på handen. Du kanske vill överväga att ha en oljelampa. De brinner långsammare än ljus. Dessa poster kan hållas i en plastbalja och drog ut snabbt om din strömavbrott.
5.
Du bör också ha ett utbud av soppåsar, toalettpapper, blöjor, våtservetter för personligt bruk, och våtservetter för desinficering. Detta utbud bör endast användas i en nödsituation. Kom ihåg att byta ut blöjor som ditt barn går till nästa storlek.


Previous:nothing Next:hur man undervisar dina barn sätt att vara säker

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa bariatric kirurgen
 • hur man kan se en vestibulära störningar läkare
 • Hur sluta röka
 • hur man avgör en kroppens frånfälle
 • hur man blöja en nyfödd
 • hur man dricka en liter vatten om dagen
 • hur platsen förgiftningssymtom hos barn
 • hur man använder metoden fertilitet medvetenhet om preventivmedel
 • hur man hanterar tonåringar sömnlöshet
 • hur man hittar en puls
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com