hur man har ett säkert MR tentamen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-26
MRI, eller magnetisk resonanstomografi, är ett diagnostiskt verktyg som huvudsakligen är säkra, eftersom det inte innebär strålning. Bilderna är i stället erhålls genom användning av en stor magnet. Men för att få en korrekt, produktiv examen, måste vissa försiktighetsåtgärder vidtas
1
Du kommer bli ombedd av teknikern om du har några metall i kroppen. Detta inkluderar takt beslutsfattare, stift av metall, kirurgiska clips och metall som kan lämnas in i kroppen på grund av arbete (svetsare och soldater. ) Du måste ange eventuella metall eftersom MR är i huvudsak en stor magnet, och sådana metall kommer att dras mot magneten. Du kanske inte kan gå vidare med MRT.
2.
Många MRI kräver en serie bilder med en injiceras kontrastmedel. Detta ämne förbättrar vissa bilder och hjälper till med din diagnos. Det sprutas in i kroppen. Du blir tillfrågad om du är allergisk mot skaldjur, eftersom detta kontrastmedel kan orsaka en allergisk reaktion i dessa känsliga för skaldjur. Det är viktigt att du berättar teknikern om du har denna allergi.
3.
När du byter, kommer du att bli ombedd att ta bort alla yttre metall från kroppen. Detta inkluderar alla smycken, inklusive organ smycken, alla behåar med underwires, kläder med dragkedjor eller snaps, och skor med metall genomföringar.
4.
När du har inrättats i MRI-maskin, Du kommer bli ombedd att ligga väldigt stilla. Detta är viktigt för att bilderna kommer ut klart och tydligt. Förbli så stilla som möjligt under provningen. Om du måste flytta eller om du blir klaustrofobisk, det finns en knapp att trycka för att varna tekniker eller så kan du helt enkelt ringa till dem
5
Detta steg kan vara den svåraste:. . RELAX . Om du är klaustrofobisk, kan du få din läkare att förskriva lugnande medel för att hålla dig lugn. Öronproppar ges också ut av den anläggning för att dränka högt MRI ljud.


Previous:nothing Next:hur att hålla sig frisk i vinter

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar en pediatrisk medicinsk nödsituation
 • hur man identifierar och hanterar idiopatisk trombocytopen purpura (ITP)
 • Hur vet man att åka till sjukhuset när gravida
 • hur man förbereder medicin en månad i förväg i en mobil värld
 • hur man kan slå blues
 • hur förklarar menstruation
 • hur man ska behandla fibrocystiska bröst!
 • hur du kan trösta bröst med ricinolja
 • hur man ska behandla en ofullständig missfall
 • hur man reser med hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com