hur man kan förbättra ditt barns koncentrationsförmåga

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-27
Hur mycket TV gör ditt barn klocka? Du man vill minska det så mycket som möjligt på grund av det chockerande resultatet av en nyligen genomförd undersökning i april 2004 numret av Pediatrics. Denna studie säger att mycket unga barn som tittar på tv inför en ökad risk för problem Attention Deficit av skolåldern, eftersom TV kan över-stimulera och permanent "ReWire den växande hjärnan"
1.
Enligt studien, såg för varje timme av TV dagligen, två grupper av barn i åldrarna 1 till 3, inför en 10 procent ökad risk att få uppmärksamhetsproblem vid 7 års ålder.

Enligt författarna av studien, "ADHD drabbar mellan 4 och 12% av amerikanska barn och är den vanligaste beteendestörning i barndomen". Flera studier bekräftar att den snabbt föränderliga bilder, landskap, och evenemang på TV kan förkorta barnens uppmärksamhet spännvidd.

Författaren till studien, D. Christakis, MD, säger: "Den nyfödda hjärnan utvecklas mycket snabbt under de första två till tre år av livet. Det är verkligen att vara fast under den tiden. "

Vi vet från studier av nyfödda råttor att om du utsätta dem för olika visuella stimuli ser arkitekturen av hjärnan mycket olika beroende på mängden stimulering.

Som vi alla vet, i skolan /lärande kräver en längre uppmärksam och en av de vanligaste klagomålen bland föräldrar och lärare, är att barn bara inte verkar vilja uppmärksamma.

Här är några förslag för att åtgärda situationen:. .
2
1. Limit TV-tittande till en eller två timmar per vecka
2 . Om ditt barn är yngre, begränsa TV-spel att spela och dator tid eftersom det hämmar visuella kompetensutveckling behövs för att läsa senare.
3.
2. If ditt barn är yngre, begränsa video spelande och dator tid eftersom det hämmar visuella kompetensutveckling behövs för att läsa senare.
4.
3. Take ditt barn att besöka med vänner och spela mer utomhusspel (detta utvecklar den visuella färdigheter som öga-hand koordination och spåra de behöver för läsning också).
5.
4. Read att ditt barn dagligen i minst 15 minuter och uppmuntra dem att skapa en "film i sitt sinne" för vad du läser med dem om (detta kommer öka deras visuella minne färdigheter som behövs i hela skolans verksamhet och under test med)
6.
5. Expose ditt barn till lite klassisk musik ett par gånger i veckan eftersom forskningen säger att detta ökar deras kognitiva . tänkande

tips och varningar


  • Om du vill att ditt barns sinne för att utveckla, prata med honom så ofta du kan, när du byter hans blöjor, samtidigt som honom ett bad, medan utfodring honom. Din röst är en mycket bättre upplevelse än något TV-program.


  • Previous:nothing Next:hur man hittar och värdera information sjukvård på Internet

    Relaterade artiklar


  • hur man väljer en multi-vitamin för barn
  • hur du utför en självundersökning av bröst
  • hur man identifierar ketaminanvändning
  • hur till stol ett AA-möte
  • Hur du tar en aktiv roll för ditt barns vård team
  • hur man läser en pulsoximeter
  • hur att upprätthålla grundläggande måltider i en enda förälder kök
  • hur att lindra snarkning
  • Hur man väljer en specialist för ditt barn
  • Konsten att intervjua en barnläkare
    Adress:
    TPB
    Punktskriftsförsäljningen
    Box 4003
    1002 47 Johanneshov
    Email: halsa@halsanet.com