hur du berättar din dag din HIV-status

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-17
För magnetiska par-när en person är hiv-positiv och den andra är negativa, när man ska ut denna personliga information kan vara stressande. Rädslan för avvisande trots att säkert sex är fortfarande möjligt är mycket hög och kan hålla en tillbaka från att prata om det

Berätta för datum Ditt hiv-status


1.
När ska jag lämna? Enligt Dr Robert H. Remien, Ph. D. av www. thebody. com, är "en fråga som effekter många människor lever med hiv. Även om det finns vissa människor som avslöja sin HIV-positiv status väldigt fritt och öppet med människor redan från början att de flesta människor är mer selektiva om vem och när de avslöja. Det finns inga "regler" som gäller för alla i alla situationer. Ni har rätt i att oroa sig för potentiella reaktion "när de inte hittar ut, särskilt om det sker efter betydande intimitet. Medan det är viktigt att respektera sin integritet med sådan information, tryck på för öppenhet och ärlighet med människor som du blir intim. Varför inte fortsätta att "ta det långsamt" när det gäller sexuell intimitet och leta efter ett känslomässigt intim möjlighet att dela denna viktiga information. "Det är sannolikt att göra för en bättre potentiellt långsiktig relation. Och om de har problem med det är det inte bättre att få reda på förr snarare än senare?"
2.

Vad händer om vi inte säker på din status? Det kan vara klokt för er båda att testa tillsammans, så att du kan försäkra varandra om din hiv-negativa ställning. Också varit involverade i det förflutna i ett förhållande med någon som var HIV + är inget att skämmas för. Dock bör varje situation bedömas i sitt sammanhang.
3.
Säker sex är möjligt även med en HIV-smittad person det gäller bara att vara vaksamma om säker sex metoder. Hanarna är åtta gånger mindre risk att smitta från en kvinnlig grund av de fysiska aspekterna av kön och kroppen men du bör använda skydd varje gång. Om en kondom går sönder, är du inte automatiskt smittad men du kommer att vilja få testade att vara säker.
4.
Det är bäst att inte vänta tills du sätter på en kondom att diskutera ärendet. Även om ni båda är negativa, vill du veta detta. Avslöjandet lag gäller för alla par, inte bara smittad.


Previous:nothing Next:hur man handskas med galna matvanor

Relaterade artiklar


 • hur man har ett prov kontraktion stress
 • hur man ska bekämpa förlossningsdepression med vitaminer
 • hur man upplösa njursten
 • hur ska en ägglossning diagram maker
 • hur man hanterar en tonåring död
 • hur man hanterar ett barns mardrömmar
 • hur man överlever en lång vinter
 • Hur anmäler föräldrar att dricka på en bal
 • Hur du tar en aktiv roll för ditt barns vård team
 • hur man hittar en radiolog
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com