hur du håller reda på dina recept och kosttillskott

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-13
Har du slut på receptbelagda läkemedel, glömma att få refill i tid, glömmer vad du tar, eller glömmer att be om ett nytt recept innan det löper ut? . Här är ett sätt att hålla dem organiserade på datorn, och genom ditt piller Minder, redo att påminna dig

Du behöver:
En vecka piller Minder (inklusive morgon, middag, kväll och fack läggdags om du behöver dem).
Din piller flaskor med dig vid datorn


1
Ladda ditt veckas leverans av läkemedel i pillret minder -. . Så sätt att du alltid vet när man ska ta varje dos och kan berätta en överblick om du har tagit den. Särskilt användbara om du är tankspridd eller super-upptagen som jag är!
2.
Rada upp flaskorna så recept kommer att vara på din lista i alfabetisk ordning efter medicin namn.

3
Ställ din sidlayout för enkelt radavstånd, landskap (för att skriva ut i sidled på pappret)-11. "bred och 8-1/2" hög. Detta gör att du utrymme för all information du behöver, plus utrymme för att göra anteckningar som du får refill.
4.
Om du inte får ditt recept alla på ett apotek, behöver du en kod (en eller två bokstäver) för att påminna dig om att ringa för påfyllning. Eftersom vi använder bara ett apotek för alla våra behov, jag använder denna första utrymme för att hålla mitt och min mans medicin separat på listan.
5.
Hit TABB, skriv sedan in RX numret på den första recept och annan information som du behöver (antal piller i varje flaska, dosering, tidpunkt på dagen, etc. ), dagen den var fylld och antalet vänster refill (jag sätta detta inom parentes) . Enligt listan över våra recept, lista jag också tillskott vi tar, och den dag vi köpte dem.
6.
Spara filen i din "Hälsa" mappen under ett namn som receptbelagda Inventory. Skriv ut den (kom ihåg att ställa in skrivaren för Landscape layout)
7
Kontrollera din lista för att se vilka piller behöver fyllas nästa -. . Skriva de ner på en inköpslista, inklusive receptbelagda nummer (och om den behöver ett nytt manus, kallar det i förväg eller ring läkarmottagningen första-på så sätt att farmaceuten kan få den fylld och redo för dig).
8
<. br> När du tömmer en flaska, varumärket genom att dag utskrivna listan-när du får en refill, skriver den dagen ned med antalet påfyllningar tillgängliga inom parentes. Om jag inte har tömt en flaska när jag får den nya, drar jag en pil för att ansluta till den nya fylla dagen. Om du får ett nytt recept, skriver att i (all information om det är ett annat läkemedel-eller bara ändra Rx nummer på din lista om det är en förnyelse av ett du redan tar). (Se bild överst på artikel)
9.
När raden av penslade-i påfyllning blir för rörigt, jag drar upp filen på datorn och ändra till det senaste datum /refill information för varje recept, lägga in några nya läkemedel (infoga dem vart de passar i alfabetisk ordning), om ändring recept Rx nummer behövs, skriv sedan ut en ny kopia.

tips och varningar


 • Detta låter mycket mer komplicerat än det är-tog mig år av försök och misstag och panik med för få recept att lösa detta .
 • Vi har inte tagit slut någon medicin sedan jag började det här systemet, och det är mycket lättare än att försöka komma ihåg allt den hårda vägen!
 • Glöm inte att byta recept siffror när ett nytt skript är skrivet!


 • Previous:nothing Next:hur man undviker ont i öronen på flygplan

  Relaterade artiklar


 • hur man använder naturfiber tamponger
 • hur man beter sig i mötet med en kompis nyfödda
 • hur man hanterar hysterektomi biverkningar
 • hur man använder en bärbar TENS-apparat på arbetskraft
 • hur man gör barnmat - goda och hälsosamma
 • hur man handskas med att ha en baby på intensiven
 • hur man får över blyghet under en gynekologisk tentamen
 • hur man får passa
 • hur man förebygger vaginit
 • hur man identifierar hirsutism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com