hur du utvecklar ditt sinne med enkla övningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-28
Hålla dig i form för att kompensera sjukdomar är mycket enklare än du kanske tror. Genom att följa några enkla övningar du kan för att hålla minnet vid liv längre. Läs mer genom att läsa artikeln
1.
Utveckla ditt sinne med enkla övningar är ett bra sätt att stimulera den grå massan i huvudet. Den enkla sanningen är, och jag vet att du har klar detta många gånger, att medvetandet är en muskel som de du har under ditt huvud. Om du vill ha större biceps, triceps och alla andra muskler, skulle du motion för att göra dem större. Detsamma gäller för sinnet.
2.
Först vill jag klargöra vad jag tycker skillnaden mellan vad hjärnan är och vad sinnet är. Hjärnan är den fysiska delen av sinnet. Här finns de grå. Sinnet är den faktiska arbetstiden pjäs. Hjärnan är hårdvaran och sinnet är programvaran. Nog sagt.
3.
En enkel övning för att öka ditt sinne är att borsta tänderna med hjälp av dina mindre dominanta hand. Om du är högerhänt, prova att använda vänster hand. Det visas konstigt att ditt sinne och det är nyckeln. Det kommer att tvinga dig att betala uppmärksamhet. Du kan borsta tänderna med din dominanta hand i sömnen, men försök att göra det med mindre dominerar en och du måste vara vaken. Detta gäller för borstar håret och lyfta mjölkbehållaren eller vattenkanna. Allt som du gör med din dominanta hand kommer att bli rutin. Du vill få ut av din rutin genom att göra allt med den andra handen.
4.
En ytterligare träning är när du är hemma sent på kvällen och det är mörkt inne i ditt hem, lämna ljuset släckt. Prova att visualisera eller föreställande där dina möbler är och försöka att navigera runt dem. Det är mycket svårare att göra än du inser särskilt om du har en person i ditt hem som tycker om att ordna dina möbler ofta.
5.
Annat sätt att stimulera ditt sinne med enkla övningar är att ta en bilsemester utan att använda en karta, eller något annat navigationshjälpmedel. Det behöver inte vara långt borta, bara använda vägar som är mindre rest av dig. Du kan även ha någon du känner tar dig någonstans och du måste hitta vägen tillbaka. Att vara styrd dysfunktionella, det skulle vara något av en utmaning för mig. Jag skulle behöva ha någon i bilen med mig eller jag kunde hamna i en annan stat (som har hänt!) Vad det gör är det tvingar dig att vara uppmärksam på detaljer som du normalt skulle ta för givet. Den använder muskler som knappast används eller aldrig används.
6.
Det finns ingen gräns för de övningar du kunde komma på för att avvärja ett stillasittande tänkesätt. Använd dem ofta eller göra upp din egen, i kombination med en bra kost, gör ditt sinne mer alert och som kan fungera på en högre nivå.

Tips och varningar


 • Läsa bidra till att stimulera din hjärna också!
 • Du kan skapa egna enkla sinne övningar också.
 • Se om din andra kan hjälpa eller lägga till listan.


 • Previous:nothing Next:hur man sterilisera nappflaskor

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare i Texas
 • Hur man sover bättre när du har allergier
 • hur man kan minska håravfall nauturally
 • hur man kan bli av vårtor
 • hur man ska värdera leda screening för ett barn
 • hur du utför en självundersökning av bröst
 • hur man köper kontaktlinser
 • hur man skall bekämpa antibiotikaresistens
 • hur man behandlar och identifiera metatarsus adductus (i-toeing, duvor tårna)
 • hur obligation med ditt tidigt födda barn medan de är i NICU
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com