hur man kan förstå solens varning index

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-21
Ta hand om din hud är viktig för dess framtida hälsa. National Weather Service frågor dagligen Solar Varning Index, som avser att låta dig veta hur allvarlig risken för solbränna är varje dag. På grund av förändringar i moln och atmosfäriska förhållanden, risken för solbränna varierar på en daglig basis. Förstå siffror hjälper dig att ta rätt förebyggande åtgärder
1.
Ta strandhanddukar när indexet "minimal" (0 till 2). Det är det säkraste dags att sätta på din swimmsuit och delta i vattenaktiviteter. Du måste fortfarande använda en solkräm med SPF (solskyddsfaktor) 15, eller mer, men ljushyade människor inte kommer att brinna innan 30 minuter exponering och mörkare hy kan vara säker upp till två timmar.
2.
Packa matsäcken när indexet "låg" (3 till 4). Utan skydd, kommer ljushyade personer brinna i 20 minuter och andra i upp till 90 minuter. Med en bra solskyddsfaktor, kommer alla att njuta av hela dagen utanför. Återapplicera som etikett styr.
3.
Greppa hatt och gå titta på en racketsporter när indexet "måttlig" (5 till 6). Om du inte är ljushyade, är du säker upp till en timme, men naturlig blondiner kommer att uppleva brinner i bara 12 minuter. Gå utanför men se till att din hud skyddas med en solkräm med SPF 30 eller högre.
4.
Slather på solskyddsfaktor när indexet "hög" (7 till 9) . Dessutom täcker huden med kläder. Långärmade tröjor och långa byxor är i ordning idag samt en bredbrättad hatt. Ljushyade människor kan brinna inom 8 minuter och mörkare hud individer i riskzonen i 30 minuter.
5.
Stanna inne när solen varningen indexet når "mycket högt" (10 och över). Planera inomhusaktiviteter med dina barn i dag. Risken för solbränna, när indexet når denna nivå, är farligt. På mycket kort tid, mindre än 6 minuter kommer en ljushyade personer brinna. Andra är säkert lite längre, upp till 20 minuter.

Tips och varningar


 • Håll en "Sun säker" kit i bilen hela tiden. Lager den med massor av solkräm och aktuella produkter solsveda. Lägg en mjuk bredbrättad hatt bomull och skyddande solglasögon.
 • Använd alltid solskyddskräm och bära skyddskläder solglasögon med hög UV (ultraviolett) kapslingsklass. Inte bara kan du bränna din hud, kan du skada ögonen.
 • Låt aldrig små barn att leka utomhus utan tillräckligt skydd mot solen.


 • Previous:nothing Next:hur du kan hjälpa din student utveckla goda sömnvanor

  Relaterade artiklar


 • hur man använder blåbär för hälsa
 • hur man förlorar harm som kan leda till återfall
 • hur man lär sig Lamaze hemma
 • hur man arbetar steg sju i AA
 • hur man behandlar huvudlöss med ättika
 • hur man hittar paraben-fri deodorant
 • hur man skriver en dödsruna för en betydande andra
 • hur man lär ditt barn att svälja medicin
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Kalifornien
 • dig att flytta ett tampong
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com