hur man kan minska barnets rädsla medicinsk

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-26
Till skillnad från vuxna kan barn förstår inte att en främmande man eller kvinna som petar och pikar dem gör det för deras eget bästa. Medan de flesta barn motvilligt underkasta sig läkarundersökning, andra blir hysteriska vid dörröppningen. Med lite tålamod och förståelse, kan du hjälpa ditt barn att övervinna sina medicinska rädslor
1.
Uppmuntra ditt barn att berätta vad han är rädd för och inte förringa honom när han gör. Istället för att rynka på poohing hans oro, säg att du förstår att det kan vara läskigt men att du kommer att stå bredvid honom och hålla hans hand om han behöver dig.
2.
Förklara Anledningen till tentamen eller test. Om besöket är en väl barn tentamen, förklara att läkaren kommer att kontrollera hans ögon, öron och alla andra delar av hans kropp. Se till att du förklara att det är okej för en läkare att röra hans privata områden.
3.
Nivå med ditt barn om något innebar smärta. Om han kommer att få en vaccination, förklara att det kommer att svida, men att smärtan varar inte länge. Säg till honom varför är det viktigt att hålla stilla.
4.
Stärka ditt barns självkänsla när han måste ta itu med ett pinsamt skick. Barn som förvärvar huvudlöss, utslag på privata områden eller har problem med sängvätning, kan känna skam och uteslutna på grund av de retas de kan utstå från andra barn. Förklara hur vanligt tillståndet är och hur besöker läkare kommer att ta bort det.
5.
Stöd ditt barn om hans hälsotillstånd är allvarligt och långdragna eller smärtsamma behandlingar är inblandade. Vissa medicinska procedurer är smärtsamma och kan orsaka obehagliga biverkningar. Förklara att tentamen och behandling inte kommer att vara bekväm, men inte gå in så mycket detaljer som du ytterligare skrämma barnet. I stället försäkra honom om att du kommer att vara med honom under hela processen.
6.
Välj en medicinsk klinik eller läkarmottagning som gör att ditt barn känner sig bekväm. En läkare som tar sig tid att prata med ditt barn om skolan, sport eller andra intressen är mindre skrämmande än en som buttert undersöker honom. Om ditt barn kan bygga upp ett vänskapligt samförstånd med sin läkare, kommer att lita följa.

Tips och varningar


 • inte säga till ett barn kommer det inte göra ont. Skott och medicinska tester kan göra ont. Det kan göra det lättare att få honom in där, men han kommer förlora en del litar på dig. Var ärlig när man hanterar sin medicinska rädslor.


 • Previous:nothing Next:hur man ska värdera leda screening för ett barn

  Relaterade artiklar


 • hur man återhämta sig från ett kejsarsnitt
 • Hur vet man att en infektion behöver akut vård
 • hur man väljer kläder att förhindra solbränna
 • hur du kan trösta bröst med ricinolja
 • hur man gör en vätskeersättning hemma
 • hur man handskas med teen sömnproblem
 • Hur berätta om ditt vatten bröt
 • hur man skyddar syn som du ålder
 • hur man hittar prisvärda pension bostad
 • hur man blir en morgonmänniska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com