hur man kan öka kommunikationen med din barnmorska

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-17
Många patienter är missnöjda med den service de får från sin förlossningsläkare hela graviditeten. Som patient kan du antingen vara missnöjd med din barnmorska eller öka kommunikationen mellan er två. Att öka kommunikationen innebär att göra lite arbete från din sida, men det kommer att resultera i upprättandet av en mycket bättre relation. Här är de steg du bör vidta för att förbättra kommunikationen

Du behöver:. .
Du
Förlossningsläkaren.


1.
Ankomst till dina möten i tid. Det är artighet att komma i tid för alla dina möten. Din barnmorska har bara en viss tid att tillbringa med varje patient. Om du är sen, sätter det alla andra på schemat sen också. Om du blir försenad eller behöva missa ett möte, bör du ringa och låta kontoret veta.
2.
Var ärlig. Var ärlig med din barnmorska om din sjukdomshistoria. Hans främsta roll är att ge bästa möjliga vård för dig och ditt barn under hela graviditeten, förlossningen. Att vara ärlig om din sjukdomshistoria, vare sig negativa eller positiva, kommer att ge honom den bästa möjligheten möjligt att tillhandahålla nödvändig vård.
3.
Respektera yttrande och råd från din barnmorska. Din Förlossningsläkaren har fått massor av särskild utbildning inom sitt område. Genom att lyssna på dina problem eller frågor, kan hon erbjuda sin åsikt eller ge råd till dig. Du behöver inte gå med på allt hon säger, men ge henne för att lyssna och förstå varför hon kan göra dem särskilt förslag till dig.
4.
Var inte rädd för att fråga frågor. Alltför många gånger är vi rädda för att ställa frågor i rädsla för att känna sig dum eller tänker vår fråga kan vara ett att förlossningsläkaren aldrig har hört. Jag kan nästan garantera dig, han hörde det. Om du inte ställa de frågor du behöver besvaras, kommer du att känna som om du har kvar på din egen lista ut saker. Få över din rädsla och fråga vad du behöver veta för att fatta välgrundade beslut.
5.
Har din barnmorska klargöra medicinska termer. Din barnmorska besök med hundratals patienter i månaden. För att underlätta för medicinsk personal, de brukar skriva och tala i medicinska språk med hjälp av medicinsk terminologi i stället för lekmannaspråk. Det bästa för dig att göra om din barnmorska säger något i medicinsk terminologi som du inte förstår, är att be henne att förtydliga vad hon menar.
6.
Undvik att vara aggressiv. Om din barnmorska rekommenderar eller begär något liknande ett test, att du inte håller med, prata med honom. Låt honom veta artigt att du inte håller med, men du bör vara beredd att förklara dina skäl. Om din barnmorska är ihållande om att göra något du inte håller med, helt enkelt förklara att du vill tid att tänka på det och /eller få ett andra utlåtande innan ett sådant beslut fattas. Det kommer att få dig ur konfrontativ läge och ge dig tid att göra din egen forskning.
7.
Diskutera din födelse planer i förväg. Vänta inte tills du går in arbetskraft för att diskutera din födelse planer med din barnmorska. Om möjligt bör du försöka skriva en förlossning plan. Låt din läkare vet vad du har i åtanke från början av ditt arbete tills leveransen är komplett. Det är bra att veta i förväg om hon håller med eller motsätter sig en särskild uppmaning som du har.

Tips och varningar


 • Om du har försökt allt som föreslås här och kan inte förbättra kommunikationen mellan dig och din barnmorska, bör du försöka hitta en annan leverantör.


 • Previous:nothing Next:hur man effektivt tvätta händerna

  Relaterade artiklar


 • hur man gör hem-födelse pappersarbete
 • hur man ska hänvisa ett barn att önska
 • hur att hålla sig frisk efter 50
 • hur du kontrollerar om en hälsorelaterad webbplats är tillförlitlig
 • hur man kan lugna ett barnsjukdomar baby
 • hur du granskar hem kontrakt vård
 • Hur man använder en luskam
 • Hur identifiera gastroenterit
 • hur man kan hantera döden av en tvilling
 • hur schemat försenad immunisering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com