hur man kan se om din luftfuktare gör dig sjuk

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-31
Luftfuktare är ett bra sätt att hålla ditt hushåll luften blir för torr, hjälpa andning, torr hud, och en mängd andra saker. Det hjälper satte behövs fukt i luften för hus som ett värmesystem som suger fukt ur luften. De kan också fälla dammpartiklar och det hjälper. De är en gudagåva för personer som lider av kroniska andningsproblem och från torr hud frågor. Men om din luftfuktare är smutsig och inte underhålls på rätt sätt kan det vara en grogrund för bakterier och svampar. Enligt USA Consumer Product Safety Commission finns enkla sätt att hålla din luftfuktare friska i många år framöver. Det tar lite ansträngning, men dess hälsofördelar kommer uppväger den extra tid av din schema

Du behöver:.
Skarpt öga


1
. .
Glöm inte att byta vatten dagligen. Inte bara lägga till vatten, helt tomma och torra ut tanken. Detta garanterar att ingenting kommer att växa på sidorna eller bakterier ras. Se till att vattnet är destillerat eller demineraliserat. Kranvatten innehåller många mineraler som kan leda till bakterietillväxt. Det kan också innehålla många andra föroreningar och förorenar som kommer att leda till smutsigt vatten i din luftfuktare. Om du inte helt köra det genom ett filtersystem, använd inte kranvatten för användning i något luftfuktare. Destillerat eller demineraliserat vatten kommer inte att innehålla dessa mineraler och du kommer att ha en sak mindre att oroa sig för.
2.
Rengör din luftfuktare ofta. Glöm inte att torka ut helt också, så det inte finns någon inneslutet vatten som kan utveckla svamp eller bakteriell tillväxt. När många människor rena sin luftfuktare de kommer antingen bara torka med en torr trasa, eller tror att så länge de bara fortsätta lägga rent vatten i systemet kommer det att förbli drogfria. Detta är en felaktig tro. När du rensar ut luftfuktaren se till att du inte glömmer att göra svampen filter och remmar också. Det är bra att torka upp dem och torka dem också.
3.
Håll luftfuktare på 30% -50% luftfuktighet. Detta är optimal. Om din når högre nivåer än 60% kan du ha en uppbyggd av kondens. Den kondens är fuktigt och kommer att föda upp bakterier och svampar. Du kan kontrollera ditt eget hus luftfuktighet med en hygrometer.
4.
Om du lagrar din luftfuktare och inte hålla den igång genom alla årstider sedan se till att du rengör den noggrant innan och efter lagring. Detta innebär totalt wipedowns och total torkningar.


Previous:nothing Next:hur du väljer flaskvatten

Relaterade artiklar


 • Hur identifiera underlåtenhet att frodas i ett barn
 • Hur man vet om en familjemedlem är en alkoholist
 • hur man kan minska håravfall nauturally
 • hur man köper en sol larm
 • hur man skall bekämpa antibiotikaresistens
 • hur man organiserar dagliga mediciner
 • Hur man känner igen kolik symtom
 • hur man handskas med PMS irritabilitet
 • hur man ska behandla tonåring akne
 • hur man hittar en gynekolog för en tonåring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com