hur man tar hand om dina fötter medan du vandrar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-23
Vandring är ett utmärkt sätt att få ett träningspass medan slog monotonin i gymmet. Inte bara hjälpa en vanlig vandring regim du gå ner i vikt och förbättra din bentäthet, men det kan också hjälpa till att lindra ryggvärk och minska blodtrycket. Bäst av allt, det kostar inte mycket. Men oavsett om din idé om vandring vandrar längs en stadsdel gångstig som löper bredvid en porlande bäck eller navigerar en mer äventyrlig stigen till en bergskedja, en sak är alla vandrare måste göra se till att ta hand om sina fötter. . När allt är det dina fötter som bär lasten

Du behöver:.
Tvål och vatten
Handduk.
Foot pulver.
Rena strumpor, utan hål.
Korrekt montering, krossade i kängor eller skor.
Ryggsäck eller midjeväska.
Självhäftande bandage.
Needle.
Tändstickor eller tändare.
Matsal med vatten.

Så hand om dina fötter medan du vandrar


1.
Tvätta dina fötter med varmt tvålvatten innan man börjar en vandring . Pat fötterna torra med en handduk. Inspektera dina fötter att försäkra det finns inga blåsor eller ömma ställen. Lätt damm varje fot med fot pulver. Sätt på färska, rena strumpor, se det inte finns några hål eller knotiga darns som skulle få gå obekväm eller tillhandahålla ett tryck plats. Sätt på ett par bekväma, väl fördelade och i kängor eller skor.
2.
Pack extra strumpor, mul pulver, plåster, nål, tändstickor eller tändare och tvål i en lätt ryggsäck eller midjeväska. Fyll en matsal med vatten och packa det i din ryggsäck eller fäst den i bältet, där det kommer att bli mer tillgänglig.
3.
Håll fötterna så torr som möjligt medan du vandrar. När du märker dina strumpor blir fuktig från svett, eller våt från korsar en bäck eller annat vattenområde, stannar vid din första möjlighet och ändra dem för torra strumpor.
4.
Ta din kängor av under viloperioder, och lyfta fötterna för att minska trängseln och svullnad. Inspektera dina fötter för fläckar anbud tryck och blåsor. Tryck fläckar kan behandlas genom att tillämpa ett plåster över platsen och justera dina strumpor. Blåsor är allvarligare. Tvätta blister och det omgivande området med tvål och vatten från din matsal. Sterilisera en nål genom att värma det i lågan från en tändsticka eller tändare tills den blir röd. Cool nålen genom att hälla vatten över den. Öppna blistret genom att hålla nålen i det i underkant. Applicera ett plåster över blåsan. Applicera en annan damning av mul pulver innan du sätter på ett nytt par strumpor. Sätt dina stövlar igen och fortsätta din vandring.

Tips och varningar


 • Bär nya skor på vandring.
 • alltid låta någon veta rutten du kommer att ta, och när du räknar med att återvända.
 • Vandring kan vara så enkelt eller så svårt som du vill göra det. Se till att du är frisk nog för längden på vandringen är du tänker vidta. Om du har några frågor om huruvida du är frisk nog för vandring, kontakta din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man ger en bedbath till en sängliggande patient.

  Relaterade artiklar


 • hur man förbereder och överleva under en nödsituation väder
 • hur du lagrar receptfria läkemedel
 • hur man ska behandla arsenik i vatten
 • hur man hittar ett centrum drog Rehab för vuxna
 • hur man håller näsgångarna rena
 • hur du kan hjälpa din student utveckla goda sömnvanor
 • hur man kan gå alanon
 • Hur man känner igen barnens känselsinnet problem
 • hur att sova gott
 • hur man ska behandla balanit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com