hur man undviker sociala alkoholism

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-09
När du är en social dricker, det är verkligen lätt att slinka förbi då och då dricker omåttlig att bli en fullfjädrad alkoholist. Detta blir ännu mer sannolikt när alla dina vänner och de människor du normalt umgås med redan är antingen alkoholister själva eller dricker mycket på en regelbunden basis. Att undvika situationer där du vet att du bara tänker avveckla berusade är ett sätt att undvika social alkoholism, men enbart detta kan inte vara tillräckligt
1.
Var ärlig mot dig själv. Fråga dig själv om du dricker för mycket eller be någon du litar på samma fråga. Kom ihåg, är det första steget att erkänna att du har problem. Du kanske inte har insett ännu att din sociala drickande har förvandlats till sociala alkoholism.
2.
Resist dricka sociala funktioner. När umgås med andra som dricker, kommer du i högsta grad frestas att gå med i. Om du redan har bestämt ditt drickande leder till alkoholism, så ska du avstå från att delta i sociala evenemang. Drick alkoholfria drycker bara och om du befinner dig få frestas att dricka, sedan lämna händelsen tidigt innan du bryter.
3.
Undvika social funktioner där drickandet är normen. Om du inte kan kontrollera impulsen att dricka med dina vänner eller kollegor på sociala evenemang eller inte har viljan att stå emot grupptryck, då undvika situationer där dricka inte bara uppmuntras utan gränser om det krävs, för att passa in .
4.
Hitta nya verksamheter. Hitta på roliga saker du kan göra med dina vänner där drickande är modfälld eller ännu bättre, förbjudet. Eller hitta ställen att gå där alkohol är inte tillgängliga och det är nästan omöjligt att smyga något i. Om en vän inte ta med sig alkohol med dem och sedan vägra att gå med dem i dricksvatten. Du behöver inte sluta umgås helt, bara försöka hitta verksamheter där det är lättare att stävja alkoholintaget.
5.
Få nya vänner. Om du har en grupp vänner som spenderar merparten av sin tid att dricka, då är de förmodligen redan alkoholister själva. Om du inte kan vara med dessa människor och inte dricka, då du är på väg i samma riktning. Ägna mindre tid med de människor som tryck du att delta i funktioner där dricka kommer att bli vanligare eller bara umgås med dem när det är mindre av en chans att dricka kommer att ske. Om dessa vänner att fortsätta att leda dig på den väg till social alkoholism, då kan det vara dags att hitta några nya vänner.
6.
Be om hjälp. Om du har gått från att dricka kraftigt under sociala situationer att dricka mycket hela tiden även när du är hemma ensam. Detta betyder att du inte lyckades undvika social alkoholism och du kan behöva hjälp att bryta sitt missbruk innan det förstör din hälsa och ditt liv.

tips och varningar


 • Om du är osäker på om du har ett alkoholproblem, tittar på nätet efter tester alkohol screening. Ta flera olika tester och se om resultaten visar du dricker mer än du borde vara.
 • Så fort du inser att ditt drickande har blivit en stadigvarande företeelse, omedelbart avhjälpa situationen eller söka hjälp om du kan inte ta itu med sitt missbruk på egen hand.
 • Det är inte ovanligt att socialt drickande att utvecklas till alkoholism. Om du plötsligt märker att du är ute efter sociala evenemang för att få en ursäkt för att dricka eller börja dricka kraftigt även när du inte är i sociala situationer dricka, då är du på god väg att bli en alkoholist.
 • Alkoholism har varit direkt kopplade till allvarliga medicinska tillstånd, inklusive hjärt-och kärlproblem, skrumplever, cancer, stroke, högt blodtryck och hjärnskador. Det finns också bevis för att alkohol ökar risken för depression och ångest och personlighetsstörningar.
 • Om du märker att det krävs mer och mer alkohol för att uppnå en berusat tillstånd då du utvecklar en tolerans som kan sakta leda dig till alkoholism.
 • Om du inte kan stoppa dig från att dricka även när du säger själv inte så du kanske redan är en alkoholist.
 • berusning inverkar perception och samordning och försämrar dom, minskar hämningar och ökar aggression.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förebygga heshet

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en kick räkna
 • hur du avslutar en vana efter ett återfall
 • hur man kan hjälpa ett barn handskas med tragedi
 • Hur identifiera rotavirus
 • hur man hanterar oregelbundna perioder
 • hur man ska behandla livmoderframfall
 • hur man hittar en Tourettes syndrom grupp stöd
 • hur man ska hänvisa ett barn att önska
 • hur man hittar abort alternativ
 • hur man håller en åldrande hjärnan aktiv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com