Hur berätta om du är en cyberchondriac

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-03
Ah, webben! Den ger massor av pengar av uppgifter på ett musklick och har föranlett oss att skapa ett nytt prefix-". Cyber" Vi kan cyberdate, cyberchat och även ha cyber . . . väl, du vet. Men det finns en ny för att lägga till i "cyber"-listan-cyberchondriac. Vi ser alla fram symptom från tid till annan, men om efter att du surfar på "med webben" du tror att du är allvarligt sjuk, kan du inte ens kunna berätta att du är en cyberchondriac
1.
Fråga dig själv om, innan du gick virtuell kan du ha betraktats som en hypokondriker. Även hypochondriasis är en verklig, ångest-baserade sjukdom där patienterna är rädd att små symtom tyder allvarliga sjukdomar, har begreppet blivit en del av folkspråk. Det är löst använts som en samlingsbeteckning för människor som alltid tror att de är sjuka, att bli sjuk eller har den senaste sjukdomen att träffa nyheterna.
2.
Anslut hypokondri med cyberchondria. De är verkligen inte så olika. Hypokondriker gå till läkare efter läkare för att hitta en förklaring till relativt ofarliga symptom, medan en cyberchondriac går från webbplats till webbplats. Det är därför den använder "cyber" prefix.
3.
Håll koll på hur mycket tid du spenderar surfar på nätet för att hitta förklaringar till dina symtom. Om till exempel, istället för att acceptera möjligheten att-som föreslagits av de två första medicinska webbplatser-att ditt halsont är förmodligen viral i naturen, du spenderar de närmaste 2 timmarna efter en mer förfärlig förklaring, kan du vara en cyberchondriac .
4.
frågan om du känner dig bättre efter besök hos läkare. Inte lita på läkarens diagnos och fastnar envist att tanken att du har den fruktansvärda sjukdomen som nämns på en webbplats eftersom det slags matchar dina symptom är ett tecken på cyberchondria.
5.
Lyssna vad du säger till din läkare. Cyberchondriacs kommer ofta till en läkarmottagning tala om för läkaren att de har en viss åkomma och vill att en viss behandling. En icke-cyberchondriac är mer sannolikt att öka möjligheten och be om läkares tankar om det.
6.
Undersök dina motiv. Fråga dig själv vad du försöker vinna genom att hitta en förklaring till dina symtom, om de är verkliga eller inbillade. Cyberchondriacs, ungefär som hypokondriker, egentligen är övertygade om att de är allvarligt sjuka och känner som om ingen annan tror det. Om din avsikt i läsningen varje medicinsk webbplats tillgänglig är att bevisa att du har ett allvarligt tillstånd istället för att hitta ett hem botemedel mot snuva, kan du passerar linjen i cyberchondria.

Tips och varningar


 • Om du måste skura Internet för medicinska förklaringar till dina symtom, vara mycket noga med att besöka välrenommerade medicinska webbplatser (som WebMD), och kontrollera att uppgifterna är aktuella.
 • inte självmedicinera baserat på vad du ta reda på webben. Inte bara är det olagligt att köpa receptbelagda läkemedel utan recept, kan det också vara väldigt farligt att ta mediciner du inte behöver.


 • Previous:nothing Next:hur man hanterar en familj narkoman

  Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa möjliggör en alkoholist
 • Hur man känner igen restless leg syndrome
 • hur man gör solskyddsmedel
 • hur man kan planera ett vaccinationsschema
 • hur platsen tecken för användning av LSD
 • hur man ska hantera fysiska utmaningar
 • hur man beräknar dosen
 • hur man kan hantera torrhet i slidan
 • hur du tar bort en tampong utan en sträng
 • Hur du tar medicinen på ett säkert sätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com