hur dike det onda ogräs evigt

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-26
Det finns en hel del hype, för närvarande, om hur beroendeframkallande nikotin är och hur svårt det är att sluta produkter röktobak, särskilt cigaretter. Ja, det är beroendeframkallande. Naturligtvis är svårt att sluta. Men det är inte omöjligt. Jag var storrökare i många år, nästan tre paket om dagen, och jag hade slutat ett par gånger tidigare med stor framgång, men det var tillfälligt. Jag vet nu hur man ska vara en permanent icke-rökare. Jag hoppas och tror att alla kan göra samma

Du behöver:.
NO cigaretter eller andra tobaksvaror.
Rökning grejor, såsom tändare, askkoppar, cigarettetuier mm
.
Fastställande och lösa.
En kalender (tillval).
En liten anteckningsbok eller andra papper för att skriva en "Smoking Log".
En stödjande miljö (valfritt men rekommenderas starkt!).
Vatten på flaska, nyttiga snacks, gummiband (tillval).


1.
Ta beslutet.

Besluta dig för att sluta röka. Detta kan tyckas självklart, men det verkligen bidrar till att göra ett klart beslut om detta. Om du dagbok, skriva om det. Ge dig själv en chans att sörja för förlusten av den ständigt närvarande komforten av en cigarett. Om du inte sörja dina förluster är det svårt att gå vidare.
2.
Fastställa ett datum i en nära framtid.

Ställ en tidpunkt som vara den sista dagen du röker eller den första dagen av ditt nya liv som en icke-rökare. Markera det i en kalender eller på annat sätt göra någon form av påminnelse eller notation om det.
3.
DELA ditt beslut med familj och vänner.

Berätta för alla du vet och bryr sig om som vet, att du röker, om ditt beslut och det datum du tänker sluta. Det gör det mycket svårt att backa ut om du gör det. Det hjälper också, när du lyckas hålla ditt löfte till dig själv, om människorna runt omkring dig vill uppmuntra dig eller vara delaktiga i processen.
4.
Skapa en "RÖKA LOG. "

Under veckan till två veckor innan den stora dagen, ha en anteckningsbok eller vad du använder som en" Smoking Logg. "dela upp den i sektioner för tid på dagen, vad du gjorde, hur du mådde, och hur många cigaretter det gör det. När du går om din dag, notera när du rökt, vad du gjorde på den tiden och hur du mådde. Notera också hur många du rökt på tiden och totalt hittills för dagen.

Det är lämpligt att identifiera de situationer, platser eller känslor som utlöser din vana. Senare när du har slutat, kan det hjälpa avsevärt dig att undvika de värsta suget.
5.
SLIPPA DEN piporna

Natten före avsluta dagen, bli av med askkoppar, cigaretter, tändare och andra grejor i samband med vana. Mitt förslag är att du placerar dem i en container någonstans långt från ditt hem. Bara samla upp allt och dumpa det.

inte ge bort till rökning vänner. Ge det inte att en välgörenhetsorganisation. Det är inte en fin present, eftersom det kan sluta med att bidra till att sjukdom eller dödsfall av den slutliga mottagaren. Och det sätter saker rätt där det hör hemma-i soporna!

också dagen eller kvällen innan att sluta, tvätta håret och kläder och lakan. Skaffa en ny Deodorizer för din bil. Få att rök lukt från dig så mycket som möjligt!
6.
Gå vidare och använda en krycka eller två.

Precis innan du avslutar försöka samla in lämpliga och relativt ofarliga substitut för cigaretter. Buteljerat vatten är utmärkt som ett val, och som uppfyller de begäret att sätta något i munnen och att fippla med något i händerna. Dricka mycket vanligt vatten bidrar också spola nikotin och andra gifter från kroppen. Racing på toa hela tiden är också en bra distraktion från cravings.

Låga eller icke-fett fiberrika snacks är också ett ganska bra val. Du vet inte vad som kommer att arbeta tills du prova det, så det är bra att ha mer än ett val.

En person jag känner som lyckas sluta röka sätta ett gummiband runt handleden och knäppte det varje gång hon längtade efter en cigarett. Det fungerade för henne.
7.
Medveten om dina begränsningar.

När jag sluta innan, utan framgång, misslyckades jag eftersom jag trodde att jag kunde ha bara en, eller bara en puff, eller bara sitta i vindriktning från en rökare i handlingen att röka. Jag fick reda på att jag inte kan göra det, så en viktig del av processen är att veta dina gränser. Låt inte dig själv glida tillbaka till den hemska vanan när du har lyckats sluta.
8.
Var snäll mot dig själv.

Gratulera dig ofta för att vara stark, modig och fri. Du hjälper dig själv, människorna runt omkring dig, och miljön när du lyckas sluta röka.

Tips och varningar


 • Bli av med alla de rökrelaterade skräp från hemmet, bilen och arbetsplatsen, om något.
 • Titta på bilder av sjuka lungor och föreställ dig vad din egen insidor måste se ut!
 • Prata med människor som framgångsrikt har slutat röka. Det finns fler av dem där ute än du vet, och när du berättar om ditt beslut att sluta, kommer du bli förvånad över hur många människor kommer att berätta hur de brukade röka, och lyckades sluta.
 • Om du kan sluta i tre dagar, det värsta av den narkotikamissbruk kommer att vara över. För en vecka, och ditt system är renad från de flesta av de nicotine. If kan du bo utanför nikotin i tre veckor, är vana trasig och det börjar bli lättare.
 • Undvik sabotörer, människor som har sina egna skäl till att vilja göra dig misslyckas. Bara inte faller för det. Skär dem ur ditt liv om ni måste, men låt dem inte drar ner dig.
 • Håll dig borta från att ens välmenande rökare under den första fasen att sluta.
 • Don inte lämna din slutliga paket cigaretter om någon, speciellt barn, kan få dem. Det är bäst att krossa eller på annat sätt förstöra dem även när du lägger dem i papperskorgen. Fresta inte andra beroende att fiska ut dem därifrån.
 • En cigarettfimp har nog av att neurotoxin Nikotin i det att döda ett barn. Håll cigaretter och deras detritus utom räckhåll för alla som skulle kunna skadas av dem.
 • Försök att inte ersätta äta för rökning. Efter en mycket kort tid kommer maten börjar smaka riktigt bra, och det är svårt att inte FROSSA. Dessutom kan du ha en plötslig ökning av aptiten och känner dig hungrig hela tiden. Det är bara det att du plötsligt är full av mer hälsa än du har haft sedan du började röka, och din kropp är vilt försöker läka, och det kan tendera att gå tillväga på ett OBERÄKNELIG sätt.


 • Previous:nothing Next:hur du skyddar dig mot MRSA

  Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen meth missbruk
 • hur man kan gå tonåring anon
 • hur man använder Bradley metod för förlossning
 • hur man avgifta med äppelcidervinäger
 • hur man berättar de olika stadierna i klimakteriet
 • hur Känn dig själv
 • Hur berätta om du har börjat puberteten
 • hur du får ut det mesta av ett mammogram
 • hur man kan kontrollera nagelbanden för en manikyr
 • hur man byter p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com