hur du skyddar dig i solen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-12
Det är så mycket viktigt att alltid komma ihåg att skydda dig bilda skadliga UV-ljuset från solen om du vill minska risken att få hudcancer. Det finns många sätt och försiktighetsåtgärder som bör vidtas för att förhindra solbränna, solsting och värmeslag
Denna artikel kommer att ge dig några tips och råd om hur du skyddar dig i solen

Du behöver:. .
Solskyddsmedel.
hattar.
solglasögon.
vatten.
SPF kläder.
paraply.


1.
första viktig sak att göra för att förhindra solbränna är att bära skydd mot de skadliga UV-ljus från solen. Använd vattentäta solkräm på kroppen och alla utsatta områden om du ska till stranden, simma i poolen eller sjön. Kom ihåg att fylla på och återanvända den solskyddsmedel ofta hela dagen. Glöm inte att tillämpa solskydd till områden som bakom öronen, baksidan av armarna, och andra "svåra att nå" områden.
2.
Använd skyddskläder särskilt SPF kläder som kan köpas på specialitet butik eller beställa online på många online-företag som säljer SPF skyddskläder.
3.
bära stora breda brätten hattar för att täcka hårbotten, ansikte och huvud från solens skadliga UV-strålar. Det är också en bra idé att göra lite skugga med dig som ett paraply, speciellt för äldre och den pediatriska åldersgrupper samt individer på medicinering. Dessa grupper av människor är mer känsliga och har lägre tolerans för lång exponering för solens värme och blir uttorkad snabbare.
4.
Vissa receptbelagda läkemedel ökar känsligheten för direkt solljus så informeras och utbildade när du är på mediciner och ta reda på innan du går ut i solen om detta kan ske. Rådfråga din läkare eller ditt lokala apotek och läsa etiketter och anvisningar på baksidan av receptet flaskan.
5.
Utsätt INTE spädbarn och barn under 6 månader i direkt solljus . Täck alltid unga barn med skyddskläder och solhatt och utföra vissa bärbara skugga. Det är inte heller rekommenderas att ansöka solskydd på barn eftersom deras hud är mycket känsliga för de kemikalier som finns i de flesta av dessa produkter. Använd speciellt barn formulerat lotion som skyddar mot torrhet i huden. Kom ihåg att återfukta barnet ofta med barn formulerade vätskor eller vatten under hela dagen om du är hyvling en ute familjedag i sommarsolen. Det finns många typer och sorter av produkter i butiker som säljer vatten med elektrolyter läggas till det.
6.
Kom ihåg att även i bilen kan man få en solbränna. Det finns vissa försiktighetsåtgärder och skyddsåtgärder att vidta för att minska risken för att detta händer speciellt om du har små familjemedlemmar och barn. Med långa resor i bilen kan utsätta spädbarn och barn till UV-ljus som tränger in i fönstren. En sak att göra är att ha fönstren tonade och UV-skyddad. Detta kommer att minska intensiteten och mängden UV-ljus kommer in i bilen. Om din bil inte har tonade rutor det finns billigare och tillfälligt sätt att ge skydd. Ett sätt är att placera en handduk eller små blad på fönstret eller så kan du köpa UV-ljus fönster sköldar vid de flesta barns specialitet butiker som har klibbiga dem ryggen för att kunna tas bort enkelt efter användning från fönstret. Det är bättre att använda bilen luftkonditionering snarare än rullar ner fönstret om du reser långa sträckor och i många timmar i bilen. Kom också ihåg takluckan och cabrioleter kommer att utsätta människor i bilen till direkt solljus så bär solskydd innan du går ut på en lång utflykt-eller bilresa på en varm solig dag.
7.

Ett annat sätt att hålla spara i solen är att regelbundet gå in i ett skuggigt område för att din kroppstemperatur svalna och även för att förebygga risken för solbränna på huden. Dricka mycket vatten är att rekommendera. Undvik vissa tider och tider under dagen, till exempel, är solen mitt på dagen brukar den varmaste tiden på dagen och solen i dess maximala intensitet. Försök att planera dina utflykter och resor till småtimmarna eller sent perioder eftermiddag i dag, särskilt om du har små barn och barn, eller äldre, eller har folk på receptbelagda läkemedel.
8.

Hitta ett par solglasögon som ger dig UV-skydd så att du kan minska risken att bränna näthinnan eller hornhinna eller ens bränna ögonlocken. Det finns många olika stilar och former som finns men det är bättre att få råd med en optiker eller ögonläkare vid köp av ett par bra skyddsglasögon. Kom ihåg, även om du bär linser du kommer förmodligen att vara större risker för att få torra ögon och ögonproblem om man inte skyddsglasögon när i han direkt solljus. Bär gott om ögat lösning med dig när du planerar en dag ute i solen.

Tips och varningar


 • Drycker mycket vätska som vatten med elektrolyter satts till för att fylla din kropp av förlusten genom svettning.
 • Om du planerar att eller redan tar vissa mediciner, antingen recept eller naturläkemedel, alltid komma ihåg att rådfråga din hälsa expert eller läkare att se om den är säkert att att exponeras för solljus medan du tar dem.
 • DON "T dricka alkohol när du är ute efter lång tid i direkt solljus. Alkohol har till följd att kroppen torkar snabbare och detta förvärrades med uttorkning effekterna av direkt solljus kommer att öka din risk att få solsting och sol komplikationer.
 • Denna artikel är skriven för att upplysa och utbilda och inte en ersättning eller ersättning för att få och få professionell medicinsk råd från er egen medicinska vård givare eller läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man kan eliminera ilska med humor

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar glädje mitt i sorgen
 • hur man skapar ett hem sensoriska rum
 • Hur identifiera pus
 • hur man ska hantera fysiska utmaningar
 • hur att hålla sig frisk i vinter
 • hur man gör trädgårdsarbete lätt för pensionärer
 • Hur sluta röka
 • hur man använder linfröolja för klimakteriet befrielse
 • hur man känner igen tecken på alkoholförgiftning
 • hur man ska behandla barndom meningit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com